in , ,

Schmidt Mária megerősítette korábbi szavait: sem szellemi, sem erkölcsi értelemben nem látni, hogy létezne Németország – Videó

A történész hangsúlyozta, „jó lenne, ha Németország harmadszor nem rántaná bele Európát a háborúkba”.

Vasárnap Schmidt Mária volt a Hír TV Bayer show című műsorának vendége. A Terror Háza Múzeum főigazgatója hangsúlyozta:

„erkölcsileg és politikailag is eljelentéktelenedett Németország.”

Schmidt Mária úgy véli, az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket.

A műsorban felidézték Annalena Baerbock német külügyniniszter nagy visszhangot kiváltott kijelentését. A tárcavezető a az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén úgy fogalmazott: „közösen cselekedjünk, és ne egymást hibáztassuk Európában, mert nem egymással, hanem Oroszországgal állunk háborúban.

„Németország a 20. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel ”

Schmidt Mária erre a kijelentésre úgy reagált, hogy „Németország a 20. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel és ezekbe a háborúkban egész Európát és a világot is belerántották.

Jó lenne, ha ez harmadszor nem történne meg”.

A történész ezekután arra hívta fel a figyelmet, hogy „a német alkotmány tiltja azt, hogy Németország háborúzzon, hogy bármilyen fegyveres cselekményekhez hozzájárulást adjon. Hogy van ez a jogállami Németországban? A külügyminiszternek joga van csak úgy bejelenteni, hogy háborúban állnak egy másik országgal? Vagy ebbe a kancellárnak is van beleszólása? Ne adj Isten, a német parlamentnek kell erről dönteni” – tette fel a kérdést.

 

A Terror Háza főigazgatója arról is beszélt, hogy korábban azért mondta, hogy Némeország nem létezik, mert – emelte ki – „lehet, hogy még ott van, lehet, hogy még van gazdasági ereje, kormánya. De, milyen szuverén döntése van egy német kancellárnak, amikor azt mondja, ha a többiek is szállítanak, akkor mi is szállítunk (…) továbbra is fenntartom azt, hogy sem szellemi, sem erkölcsi értelemben, sem pedig a szuverenitás értelmében nem látni, hogy létezne Németország” – szögezte le Schmidt Mária.

 

A BESZÉLGETÉST ITT LEHET MEGNÉZNI!

 

https://www.youtube.com/embed/2YX20Wldz2s
 

(mandiner.hu)

 

 

Bogár László: a globális birodalom egy évszázadon belül már harmadszor rombolja le a német-orosz együttműködést.

Amerikai lap: Orbánt igazolják a háborús számok, a Nyugat mégis démonizálja