in ,

Schiffer kimondta a lényeget: a globális nagytőke foglyul ejtette az EU intézményeit (VIDEÓ)

Vona Gábor az ATV stúdiójában kifejtette: bizonyos feltételekkel még támogatná is Orbán Viktor szabadságharcát Brüsszellel szemben.

Vona Gábor és Schiffer András voltak az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégei, akik Rónai Egon műsorvezetővel elemezték a mögöttünk álló 2022-es évet, illetve beszéltek az előttünk álló év várható fejleményeiről. Az első kérdésre, hogy mit éreztek a legfontosabb történésnek az elmúlt évből, Vona Gábor egyértelműen a háborút említette meg,

mind a mai napig ennek a sebével és hatásaival élünk”

– fogalmazott. Vona gondolatához csatlakozott Schiffer András is, aki szerint az orosz offenzíva sokkal nagyobb mértékben határozza meg az ország jövőjét, mint önmagában az áprilisi választási eredmény. Az LMP volt elnöke szerint

a háború hatásai miatt kiéleződtek az ellentétek a „modernitáshívők” és „modernitásellenesek” között.

Schiffer szerint, akik folyamatosan a nyugat-keleti dichotómiát erőltették a nyugati oldalon, azoknak ma már olyan liberális értékek, mint a szólásszabadság vagy a tulajdon szentsége sem szent.

„Én támogatnám a magyar kormány szabadságharcát”

A beszélgetés során szóba került Brüsszel és a magyar kormány kapcsolata is, amelyről Vona Gábor elmondta: ő támogatná a „magyar kormány szabadságharcát”, ha érdemi, hosszútávú stratégiai célokért folyna. A Jobbik volt elnöke úgy fogalmazott:  „Ha például azt az energiát, amelyet Orbán Viktor a brüsszeli harcokra fordított, azt a magyar élelmiszergazdaság oltárán áldozná fel, akkor azt még támogatnám is.”

Schiffer András a téma kapcsán kifejtette:

Nevezheti ezt Orbán Viktor szabadságharcnak, de van egy létező konfliktus a magyar kormány és Brüsszel között.

Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy a globális nagytőke foglyul ejtette az EU intézményeit és a nemzeti keretek között felhalmozó oligarchák között van egy érdekkonfliktus.”

 

 

A két politikussal folytatott teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

 

 

 

(mandiner.hu)

Budaházy György: Gyurcsányéknak kellene terrorizmus miatt bíróság előtt állniuk, nem nekünk

Most kaptuk a hírt: meghalt XVI. Benedek pápa