in ,

Salvini: megválasztása esetén megállítja az inváziót

Salvini: az iszlám az egész olasz társadalmat fenyegeti

Az Északi Liga vezetője kijelentette, hogy megválasztása esetén megállítja a migránsinváziót.

Matteo Salvini

Fotó: AFP

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Északi Liga vezetője hétfői nyilatkozatában elmondta, hogy az iszlám – ami az utóbbi években egyre nagyobb mértékben fenyegeti Olaszországot – nemcsak a kultúrára, hanem az egész társadalomra komoly veszélyt jelent.

A politikus beszédét komoly felháborodás követte a liberális részről, akik szerint botrányos, hogy valaki ki meri mondani azt, hogy a fehér emberek veszélyben vannak, és a társadalmat veszélyezteti az afrikai migránsok tömeges beengedése.

Olaszországban március 4-én tartanak majd választásokat, ahol a legnagyobb esélye a bevándorlást elutasító jobboldali pártoknak van. A kampányt is uralja a bevándorlás témája, sokan a korábbi miniszterelnököt, Matteo Renzit tartják felelősnek azért, hogy elárasztották az országot az afrikai bevándorlók.

Most kell eldönteni mi legyen: hagyjuk, hogy elnyomják a társadalmunkat és lesöpörjenek minket vagy kiálljunk magunkért, hogy fennmaradjunk”

– mondta Attilio Fontana, az Északi Liga egyik vezetője a Radio Padaniának.

Salvini még azt is hozzátette, hogy az évezredes történelmet veszélyezteti az iszlamizáció, amit sokan nagyon alábecsülnek.

A Földközi-tenger felől az adatok szerint több mint hatszázezer bevándorló érkezett csak Olaszországba, akiknek a többsége pusztán a jobb élet reményében indult északnak. A kutatások rámutattak, hogy míg 2010-ben a javarészt katolikus Olaszországban az iszlámhívők aránya 3,7 százalék volt, addig 2020-ra ez a szám már az öt százalékot is elérheti.

 

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

BRÉKING! – Leállt a Fidesz.hu (2018.01.16 22:26)

Szijjártó: megélénkültek a kapcsolatok Amerikával