in , ,

Sadiq Khan sokadszorra bizonyította be, hogy teljesen alkalmatlan London vezetésére

Szerdán a keddi terrortámadásról kérdezte őt a BBC,Szerdán a keddi terrortámadásról kérdezte őt a BBC

Sadiq Khan sokadszorra bizonyította be, hogy teljesen alkalmatlan London vezetésére. Szerdán a keddi terrortámadásról kérdezte őt a BBC, amit egy szudáni muszlim migráns hajtott végre, a szintén muszlim városvezető erre úgy reagált, hogy London a világ egyik legbiztonságosabb város, a támadásért pedig azok hibásak, akik csökkentették a rendőrség költségvetését – írja az Origo.
A politikus kifejtette a BBC műsorában, hogy komoly hibának tartja a rendőrök számára rendelkezésre álló költségkeretet korábban történt csökkentették. Véleménye alapján a tömeges felmondások és az elbocsátások miatt a rendőröknek sokkal nehezebb felvenni a harcot a terrorizmussal.
Természetesen saját felelősségét nem firtatja, sőt kitart a mellett az álláspontja mellett, miszerint
nincs felelőssége abban, hogy az elmúlt években több terrortámadás is történt az általa vezetett városban
 – írja a 888.hu.
A rendőrök nagyon gyorsan reagáltak, így úgy gondolom, hogy mindannyian megnyugodhatunk. London biztonságos, sőt továbbra is az egyik legbiztonságosabb a világon
 – közölte a pakisztáni származású városvezető.

Dühös Twitter-bejegyzések tömegei lepték el a közösségi oldalt a keddi merénylet után.

Volt olyan, aki arról írt, hogy végre egy jó főpolgármester kéne London élére, mivel Khan eljátszotta az esélyét.Olyan ember kell városunk élére, mint Trump, aki komolyan veszi a terrorizmus okozta veszélyeket – tudatta álláspontját egy londoni polgár.

Sadiq Khan nem hajlandó foglalkozni a terrorizmussal és a bűnözéssel 

A 2016. szeptember 22-i New York-i robbantások után a muszlim főpolgármester azt mondta, hogy

a terrortámadások a nagyvárosok életének természetes részei, amivel együtt kell élni.
Arról persze nem beszélt, hogy olyan nagyvárosokban, ahol nem élnek nagy számban muszlim migránsok, miért nincsenek terrortámadások?

Ilyen települések például a japán, dél-koreai, a kelet-európai vagy a latin-amerikai nagyvárosok.

Egyébként csak 2017-ben négy olyan terrorcselekmény történt Londonban, amelyet muszlim bevándorlók követtek el az Iszlám Állam nevében:

  1. Március 22-én Khalid Masood a gyalogosok közé hajtott a Westminster hídon, majd kiszállt az autóból és leszúrt egy rendőrt. Negyvenen sérültek meg, a támadóval együtt hatan haltak meg.
  2. Június 3-án  gázolásos terrortámadás történt, a London Bridge-en hajtott az arra sétálók közé egy furgon, benne három merénylővel. A gázolás után közeli éttermekbe és pubokba mentek le a merénylők, ahol több embert is leszúrtak. Összesen nyolc ártatlan ember halt meg.
  3. Augusztus 25-én a brit főváros rendőreinek egy dzsihadistát kellett letartóztatniuk, aki a közúti ellenőrzés során elővett egy kardot és azzal hadonászva fenyegette meg a rendőröket. Szerencsére nem halt meg senki, két rendőr szenvedett csak kisebb sérüléseket.
  4. Szeptember 15-én az Iszlám Állam egyik londoni tagja egy házi készítésű bombát akart felrobbantani az állandóan zsúfolt metróban. Csak a szerencsén múlott, de egy meghibásodás miatt a szerkezet nem robbant fel, csupán füstölni és szikrázni kezdett. 18 embert kellett kórházba szállítani.
Azt sem említette meg mostani rádióbeszédében Khan, hogy a beiktatása óta nem hajlandó foglalkozni a bűnözés problémáival sem, emiatt pedig radikálisan emelkedett a bevándorlók által elkövetett késelések és a savas támadások száma.

A helyzetet Donald Trump is kommentálta, aki Twitter-oldalán közölte, hogy a közbiztonság hanyatlása mögött minden kétséget kizáróan az iszlám radikalizmus áll.

Az amerikai elnök kritizálta Sadiq Khant, aki akkor azt hazudta, hogy London a világ legbiztonságosabb nagyvárosa.

2018 februárjáig egyébként a gyilkosságok száma terén New York vezette a negatív statisztikát globális szinten, azóta az első helyet átvette London. Mindkét városnak körülbelül nyolcmillió lakosa van, ám hatszor valószínűbb, hogy az embert kirabolják a brit fővárosban, és háromszor több nemi erőszak történik Londonban, mint New Yorkban.

Csak 2018. április 6-án 90 perc alatt, 6 késes támadásra került sor a brit fővárosban.

  • London Mile End nevű kerületből három tizenéves fiút kellett kórházba szállítani szúrt sebek miatt.
  • Egy órával később Newham negyedből két fiút vittek a sürgősségire szintén késes támadás következtében.
  • Pár perc múlva East India Docksban is megkéseltek egy 15 éves tinédzsert.
A legutóbbi, 2011-es népszámlálás adatai szerint London lakosságának csupán a 44,9%-a brit nemzetiségű, a többi migráns hátterű.  A demográfiai tendenciák változásával magyarázható a pakisztáni főpolgármester 2016-os megválasztása, a magas bűnözési ráta és a terrorizmus elterjedése.

(forrás:www.echotv.hu)

Jurák Kata – Modern kori Lenin-fiúk

Emmi: Politikai haszonszerzésre használja az ellenzék a devizakárosultakat