in , ,

RTL-közeli emberek döntenek a magyar Facebook-tartalmak szűréséről

Néhány tucat ember (vagyis nem algoritmus…) moderálja a magyarországi Facebookot, derült ki a 444.hu cikkéből

Néhány tucat ember (vagyis nem algoritmus…) moderálja a magyarországi Facebookot, derült ki a 444.hu cikkéből, amely portál természetesen még ezen írását is arra próbálta felhasználni, hogy a magyar kormányon találjon fogást.

 

Miközben egy kamu Zoltán beszámolóján keresztül a 444.hu azt sejteti, hogy a magyar kormány egykori tagja és a kormánypárti portál is a választási kampányban más, pozitívabb elbírálás alá esett valamilyen felsőbb döntés következtében, leírja, hogy „Zoltán” és a vele együtt dolgozó, a magyar Facebookot moderáló (értsd: cenzúrázó) csapat tagjai nem a Facebook alkalmazottai. A cenzorok „Zoltán” szerint egy Arvato nevű német cégnek dolgoznak, amelynek tulajdonosa a Bertelsmann német óriásvállalat, amely tulajdonosa a magyar RTL Klub televíziónak is.

Helyben vagyunk! A 444 beszámolója szerint egy magyarországi balliberális televízió tulajdonosának alkalmazottai döntenek arról, hogy mi jelenhet meg a Facebookon, és mi az amit – nyilván balliberálisan objektív mércével – cenzúráznak. A 444, mivel ballib tevékenységről ír, finomabban fogalmaz, szerintük csak szűrnek…

Csodálkozik ezek után bárki, hogy a Facebook a ballib tartalmakat részesíti előnyben, a jobboldaliakra pedig rossznyelvek szerint vadásznak?

Ilyen a szólás balliberális szabadsága.

(forrás: Teveli Zoltán, magyaridok.hu)

Gajdics Ottó – Vona a Vlogger

HOPPÁ! – Trump veje elismerően beszélt a magyar törekvésekről