in ,

Rohamosan gyűlnek az aláírások a Liget Budapest-terv védelmében

Egyre több budapesti áll ki a Liget Budapest-terv mellett, három nap alatt már 13 ezren írták alá a projekt védelmében indított petíciót

Egyre több budapesti áll ki a Liget Budapest-terv mellett, három nap alatt már 13 ezren írták alá a projekt védelmében indított petíciót. Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltként többek között azzal kampányolt, hogy megválasztása esetén le fogja állítani az Európában is elismert fejlesztést. 

A petíció oldalán közzétett adatok szerint

három nap alatt 13 261 ember írta alá azt a polgári felhívást, amelynek célkitűzése a Liget Budapest-terv megmentése.

Rohamosan gyűlnek a támogatói aláírások: csütörtökön, amikor az Origo beszámolt a kezdeményezésről, mindössze 250-et mutatott az oldalon található aláírás-számláló. Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltként többek között azzal kampányolt, hogy megválasztása esetén leállítja az Európában is elismert fejlesztést. Három hét telt el az önkormányzati választás óta, Karácsony pedig nem állt el tervétől, ezzel pedig továbbra is veszélyben van a beruházás. Pontosabban, egyre óvatosabban nyilatkozik erről, de nem kétséges: a mögötte álló erők – Gyurcsány és Bajnai, a két bukott balliberális miniszterelnök, vagy éppen Demszky Gábor, aki a választás másnapján már IMF-hitel felvételét javasolta Karácsonynak, azaz Budapest eladósítását – ragaszkodnak (nincs rá jobb kifejezés) a romboláshoz.

A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy továbbra is sok aláírás elveszlik a pontatlanul megadott e-mail-címek miatt, és emiatt arra kérik a kezdeményezés támogatóit, ellenőrizzék a megadott elérhetőséget. Jellemző egyébként, hogy a Városliget igazi parkká és múzeumi negyeddé alakítása az egész országnak fontos – a petíciót egy nagykanizsai férfi indította.

linkre kattintva tudják elérni és aláírni a petíciót.

 

(Bordács Bálint, origo.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Kétezer háztartás energiaellátását fedezi Komárom-Esztergom új napelemparkja

Ez volt a legkeményebb Bayer Show eddig – Bayer Zsolt utánanézett ki akarja Tarlós István fejét szétverni kővel – Videó