in ,

Rettegnek a libsik – A józan ész kormánya jöhet Ausztriában

Folytatódhat a balliberális rettegés

Chairperson-in-Office of the OSCE, Federal Minister for Europe, Integration and Foreign Affairs of Austria Sebastian Kurz speaks during a joint press conference with Georgian Foreign Minister in Tbilisi on February 3, 2017. / AFP / Vano SHLAMOV (Photo credit should read VANO SHLAMOV/AFP/Getty Images)

A Der Standard jelenti: lezárult Ausztriában a választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt (FPÖ) kormánykoalíciós tárgyalássorozata. A két párt vezetői, Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache bejelentette: megegyeztek a következő öt évre szóló közös kormányzásról. Sebastian Kurz leendő kancellár elmondta: csökkentenék az adófizetők terheit, erősítenék a biztonságot és fellépnének az illegális bevándorlás ellen. 

A két párt már 2000 és 2005 között is közösen kormányzott, de az Európai Unió akkoriban erős nemtetszéssel fogadta az FPÖ beemelését a kabinetbe. Az FPÖ több mint egy évtized ellenzékiség után fog újra részt venni az ország kormányzásában. Strache pártja jelenleg két osztrák tartomány vezetésében is részt vesz. Sebastian Kurz lesz Európa legfiatalabb kormányfője, és Nyugat-Európában az FPÖ lesz az egyetlen kormányon lévő radikális jobboldali párt.

Sebastian Kurz lehet Ausztria új kancellárja
Sebastian Kurz lehet Ausztria új kancellárja

Mindez nagyon rossz hír az európai balliberális elitnek, akik továbbra is nem megállítani, hanem megszervezni akarják a bevándorlást. Ők bizonyosan minden rosszat el fognak mondani az új kabinetről. Az új osztrák kormány szerencsére nem ezeket a terveket fogja támogatni, hanem a józan ész talaján fogja folytatni a migrációs politikát. Az osztrák változások magyar szempontból sem hátrányosak, mivel az Orbán-kormánnyal nem ellenséges kabinet kerül hatalomra Bécsben. Mindezeket jó lenne kamatoztatni is, és végre rendezni az összes vitás kérdést.
(kulvilag.blogstar.hu, Kovács András)

Fidelitas: fáklyás megemlékezés az üldözött keresztényekért

HOPPÁ! – Esküt tett az egymilliomodik honosított állampolgár