in , ,

Rettegésben tartják a bevándorlók a norvég fővárost

Megdöbbentő bűnügyi statisztikákat hozott nyilvánosságra egy norvég televízió (TV2)

Megdöbbentő bűnügyi statisztikákat hozott nyilvánosságra egy norvég televízió (TV2). A médium internetes portálján megjelent adatok szerint, bár a skandináv ország fővárosa lakosságának csupán egyharmada tekinthető bevándorló hátterűnek, az erőszakos bűncselekmények mintegy 70 százalékát ők követik el, vagyis vastagon felülreprezentáltak a migránsok.

A kirívóan súlyos bűncselekményeket felfegyverkezve, késsel, illetve egyéb szúró-vágó eszközökkel követik el és bár az elkövetők legnagyobb része fiatal felnőtt férfi, rengeteg köztük a 14 éven aluli fiú is.

Ahogy azonban az lenni szokott, most is jött valaki, aki ezeknek a bűnözőknek a védelmére kelt vagy legalábbis megértőnek mutatkozik velük, illetve az általuk tanúsított magatartásformákkal szemben.

– Ők sebezhetőbbek, több traumát tapasztaltak. Némelyikük erőszakos kultúrából származik, és ezt magukkal is hozzák – vélekedik egy norvég erőszakkutató.

Megoldási javaslatot természetesen Ragnhild Bjørnebekk sem kínál erre a súlyos problémára, sőt szavaiból inkább az olvasható ki, hogy meg kell értenünk a „szegény” bevándorlókat.

Arról nincs adat, hogy az áldozatok milyen arányban osztják e nézetet.

(Juhász Attila, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Gyurcsányék beálltak a jobbikos Mirkóczki mögé

Nem stadion – Felépült az ország legnagyobb naperőműve, 8500 háztartást lát el