in , ,

Rendszerszintű korrupció az EU-ban – Jourová aggódik már?

Az EU egészségügyi biztosa korábban nagy adományokat fogadott el a vakcinagyártóktól

Újabb fordulat az Európai Unió vakcinabotrányában. Kiderült, hogy az EU vakcinabeszerzési biztosa, akinek családi számláján hirtelen megjelent 4 millió euró, korábban is szoros üzleti kapcsolatban állt a legnagyobb oltóanyag gyártókkal. Például a Pfizerrel és az AstraZenecával. Új folytatással jelentkezett a Feketén-fehéren blog.

 

Megint újabb megválaszolatlan kérdések az Európai Unió egészségügyi biztosát, Stella Kyriakidest érintő botrányban. Elsőként néhány napja a Feketén-fehéren videóblogban Ómolnár Miklós újságíró hívta fel a figyelmet arra, hogy Stella Kyriakides családi számláján váratlanul megjelent 4 millió euró, amelyet sokan összefüggésbe hoznak az Európai Uniót hátrányosan érintő, az egészségügyi biztos által megkötött vakcinaszerződésekkel.

És most itt az újabb fordulat az Európai Unió vakcinabotrányában. A Feketén-fehéren blog kiderítette, hogy az EU vakcinabeszerzési biztosa már évekkel korábban szoros üzleti kapcsolatban állt a legnagyobb vakcinagyártókkal. Például a Pfizerrel és az AstraZenecával.

Stella Kyriakides ugyanis hosszú időn át át vezette az Europa Donna nevű ciprusi szervezetet, aztán meg éveken át a European Donna hálózatot összefogó European Breast Cancer Coalition Europa Donna szervezet elnökeként is tevékenykedett.

MÁRPEDIG EZEK A SZERVEZETEK PÉNZÜGYILEG, MINT KUTYA A PÓRÁZTÓL, SZINTE KIZÁRÓLAGOSAN A NAGY VAKCINAGYÁRTÓKTÓL FÜGGENEK.

Az European Breast Cancer Coalition és az Europa Donna pénzügyi beszámolóiból például kiderül, hogy az elmúlt években sokmillió eurós támogatásokat kaptak a Pfizertől, az AstraZenecától és a Johnson and Johnsontól is.

Ezt mindenki láthatja, aki veszi a fáradtságot és tanulmányozza a biztosasszony által vezetett European Breast Cancer Coalition pénzügyi beszámolóit. A bérektől az utazási költségekig, a konferenciákig, mindent a vakcinagyártók fizettek.

Mindez újabb bizonyítéka annak, hogy a vakcinabeszerzésekért felelős biztos egy „érdek-háló” részeként, korábban egzisztenciálisan is a vakcinagyártóktól függve kötötte meg az Európai Unió állampolgárai számára hátrányos vakcinaszerződéseket, amelyek szinte csak a gyártóknak kedveznek. Lehetővé teszik például a késedelmes szállításokat, minden következmény, szankció nélkül.

AZ EDDIGI LELTÁR:

4 millió euró a magánszámlán, a vakcinagyártóktól egzisztenciálisan függő EU-biztos az egyik oldalon, oltásra váró, egyre hangosabban átkozódó európai uniós polgárok a másik oldalon.

Vajon miért hallgat az álszent módon jogállamiságról, korrupcióról papoló Brüsszel? Miért nem indul meg a híres-hírhedt európai ügyészség?

 

Fotó: 888.hu

Borsonline, HírTV

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Vajon a főpolgármester miért nem tart másfél éve sajtótájékoztatót? Fél a kérdésektől?

Öröm volt nézni: Párkányi Eszter elküldte melegebb éghajlatra Szabó Tímeát – Videó