in

Rendkívüli közlemény! Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) közleményben utasította vissza az Intézet jó hírnevét sértő, a közvéleményt tendenciózusan félrevezető politikai megnyilvánulásokat és sajtótermékek igaztalan állításait

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) közleményben utasította vissza az Intézet jó hírnevét sértő, a közvéleményt tendenciózusan félrevezető politikai megnyilvánulásokat és sajtótermékek igaztalan állításait az intézetben folyó betegellátás minőségéről és körülményeiről.

Az Onkológiai Intézet közleményben osztotta ki a balliberális hazugsággyár gittegyletét

 

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) közleményben utasította vissza az Intézet jó hírnevét sértő, a közvéleményt tendenciózusan félrevezető politikai megnyilvánulásokat és sajtótermékek igaztalan állításait az intézetben folyó betegellátás minőségéről és körülményeiről.

Az MTI-hez eljuttatott kommüniké szerint minden beteget tájékoztatnak arról, hogy intézetükben a munkaidő és betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik. A várótermeket 7 órakor nyitják, a munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje ezért értelmetlen, nem róható fel az intézetnek. A nyári hónapokban a betegek száma nem csökken, de egyetlen beteg kezelése sem marad el. A sorszámhúzásnál esetlegesen észlelt visszaélésekért (pl. sorszámok cserélgetése) az intézet nem tehető felelőssé. Az elmúlt évek alatt több rendszert állítottunk fel és próbáltunk ki annak érdekében, hogy az előjegyzés alapján érkező betegek ellátása rendben történjen. Jelenleg is fejlesztés alatt áll a teljes elektronikus előjegyzés. A betegek számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra.

 

Az Országos Onkológiai Intézet Magyarország komprehenzív onkológiai központja, hazánk és Közép-Európa egyetlen európai akkreditációval is rendelkező onkológiai intézménye, ahol az onkológiai betegek ellátása világszínvonalon történik. Mivel a területi ellátási kötelezettségen kívül országos feladatokat is ellátunk, ez azt jelenti, hogy az ország minden részéről ide érkező minden beteg, tehát az ellátási területen kívülről spontán érkező daganatos betegek gyógyítása is korlátozás nélkül történik.

fogalmaznak. Hozzáteszik: az OOI négy kemoterápiás osztálya az év minden munkanapján folyamatosan végzi a betegek kemo-, hormon-, célzott és immunterápiás ellátását.

A kemoterápia a legmodernebb központi gyógyszertár által kiszolgált 95 ambuláns kemoterápiás székkel rendelkező kúra ellátóhelyen történik, minden esetben a legmagasabb szakmai színvonalon. A “B” Kemoterápiás Osztályunk az urológiai, hematológiai, nőgyógyászati és bőrdaganatok kivételével valamennyi egyéb szolid rosszindulatú daganatos beteg gyógyszerterápiás ellátását végzi, így az intézeten belül is a legnagyobb betegforgalmat bonyolító osztály. 2018-ban 16.571 kúraszerű kemoterápiás ellátáson kívül 40.759 ambuláns vizsgálatot teljesített ez az osztály. Ez minden évben 1000-1200 új daganatos beteg gyógyszeres kezelését jelenti, amivel az osztály Magyarország legnagyobb kemoterápiás ellátóhelye, naponta átlagosan 70 beteg kap kemoterápiát itt.

A közleményben kiemelik azt is, hogy az Intézet alapelve évtizedek óta az, hogy minden hozzájuk forduló beteget megfelelő időben, várólista alkalmazása nélkül kezeljenek, ami a legtöbb Nyugat-Európai ország vezető rákközpontjában sem megoldott.

(pestisracok.hu)

Hollik: A kormány készen áll az Európai Bizottság által indított perre

Nem stadion – Szülői ágyakat kap 32 kórház