in ,

Rendkívüli: kétszámjegyű bővülés jöhet a második negyedévben – Videó – Bajban az ellenzék

Több ezer milliárd forintos fejlesztések vannak a láthatáron

A Gazdaság-újraindítási akcióterv eddigi lépéseit, így az 5 százalékos lakásáfát, az otthonfelújítási támogatást, a 25 év alattiak adómentességét, a kamatmentes gyorskölcsönt újabb intézkedések, több ezer milliárd forintos fejlesztések követik – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára kedden feltöltött videóban a statisztikai hivatal frissen közzétett adatait kommentálva.

 

A gazdaság a vártnál kisebb mértékben csökkent, jobban állunk az uniós átlagnál

Kiemelte: a tárca számításai szerint a magyar gazdaság idén a második negyedévben visszaáll a növekedési pályára és két számjegyű bővülést mutat majd abban a negyedévben. Varga Mihály elmondta, hogy Magyarország eredményesen védekezett uniós összehasonlításban a járvány gazdasági hatásaival szemben. A magyar gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben, 5,1 százalékkal csökkent tavaly, miközben az uniós átlag mínusz 6,4 százalék volt. Ezzel olyan országokat előztünk meg, mint Ausztria, Belgium, Franciaország, Olaszország, vagy éppen Csehország – tette hozzá.

 

Tájékoztató a magyar gazdaság legfrissebb adatairól

❗ Tájékoztató a bruttó hazai termék 2020-as adatairól. Magyarország eredményesen védekezett a válsággal szemben, a magyar gazdaság az uniós átlagnál jobban teljesített. 📊👍 Részletek a videóban. 🎦👇

Közzétette: Varga Mihály – 2021. február 15., hétfő

 

 

A visszaesést egyrészt a magyar gazdaság ellenállóképessége, másrészt a gazdaságvédelmi intézkedések fékezték – húzta alá a pénzügyminiszter utalva arra, hogy az ellenállóképességet a magyar emberek elmúlt évekbeli munkája és a magyar gazdaságpolitika alapozta meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a munkahelyvédelmi támogatásoknak és az adócsökkentéseknek köszönhetően tavaly év végén 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon, ami megegyezik a járvány előtti szinttel. Tavaly a kormány 4 ezer milliárd forintot fordított a költségvetésből a fejlesztések támogatására – mutatott rá jelezve, hogy az unióban GDP-arányosan az egyik legtöbb beruházás Magyarországon valósult meg.

Magyarország egyensúlyi mutatói jóval kedvezőbbek, mint a 2008-as válság után, ezt a minap két nagy hitelminősítő is elismerte – idézte fel Varga Mihály. Arra is rámutatott, hogy az államadósság mértéke tavaly az év végén az uniós átlag alatt maradt, a deficit pedig uniós szintet ért el.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A baloldal a terrort mindig jutalmazza – Az SZFE épületfoglalói is díjat kaptak, pont mint Gergényi 2006-ban

De miért volt kifestve Gyurcsány szemöldöke?