in , ,

Rendkívüli Békemenet lesz – Október 23-i ünnepség a rendőrterror helyszínén

A KORMÁNYFŐ BESZÉDÉNEK HELYSZÍNE MÁR ÖNMAGÁBAN ÜZENETÉRTÉKŰ

Orbán Viktor nem a már megszokott helyszínek egyikén mondja el október 23-i beszédét. Kovács Zoltán bejelentette, mi várható a nemzeti ünnepen.

Rendhagyó helyszínen rendezik meg az idei október 23-i ünnepséget.

– Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el a rendezvények központi elemének számító ünnepi beszédét 15.30-kor

– nyilatkozta a közmédiának Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette: ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a békemenet. Közölte azt is, hogy szerdán alakul meg az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Sok résztvevőre számítanak – mondta Kovács Zoltán –, ezért azt kérik mindenkitől, időben tájékozódjon a rendezvényhelyszínekről és a közlekedési helyzetről. A programokról később részletes tájékoztatást adnak.

 

A Magyar Nemzet értesülése szerint a központi ünnepség helyszínválasztása szimbolikus üzenettel bír. Tizenöt évvel korábban az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál, a Deák téren tolták rá a Gyurcsány-kormány lemondásáért tüntetőket a Fidesz Astoriánál tartott békés nagygyűléséről távozókra, majd a rendőrség véres tömegoszlatásba kezdett. Az azonosítójelet nem viselő rendőrök terrorjának békés járókelők estek áldozatul, köztük Révész Máriusz is. A Fidesz országgyűlési képviselőjének fejsérülései voltak, a lapockája tört. Révész a képviselői igazolványával ment be a rendőrök közé, ott néhány percig beszéltek vele, aztán leütötték, és még a földön is agyba-főbe verték.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Ezt a libernyákok kedvéért! Íme, ennyivel nőtt a magyar háztartások reáljövedelme 10 év alatt!

A CÖF-CÖKA közleménye: A gyurcsányi terror útvonalán halad a Békemenet