in ,

♥ ♥ Remek hír a magyaroknak! ♥ ♥ Szétesőben az újpesti szocialista párt

KILÉP AZ MSZP-BŐL A NEMZETISÉGI TAGOZAT ALELNÖKE

A szocialisták nemzetiségi tagozatának alelnöke bejelentette: kilép az újpesti MSZP-ből, mivel számára elfogadhatatlan, hogy a párt együttműködik a szélsőjobboldallal. Csóka János Pál azt is sérelmezte, hogy az MSZP átengedte a körzetet a DK-nak. Összesen mintegy 15-20 ember hagyta ott a közelmúltban az újpesti szervezetet.

– Nekünk a mérsékelt jobboldal a politikai ellenfelünk, a szélsőjobboldal viszont az ellenségünk, akik ellen akár az előbbiekkel is összefogunk – vont mérleget Csóka János Pál, az újpesti MSZP tagja, a párt nemzetiségi tagozatának alelnöke, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Valóra váltotta ígéretét, hogy kilép az MSZP-ből, ha pártja továbbra is összefog a Jobbikkal: bedobta a levelesládába a kilépő nyilatkozatát.

A döntés mögött húzódó okok közül Újpestre utalva kijelentette: a szocialista párt önként adott át egy erős körzetet a DK-nak, „a párt a felszámolódás és a beolvadás felé sodródik”. Kiemelte: eddig 15-20 húsz emberről tud, akik a távozás mellett döntöttek. Csóka emellett elfogadhatatlannak tartja a Jobbikkal való együttműködést is. Felidézte: a Jobbik részéről többször is érte inzultus az újpesti romákat. Az egyik ilyen eset az volt, amikor a helyi közösségi házban sportfoglalkozások, köztük bokszedzés indult, amely nemcsak verekedni tanítja a fiatalokat, hanem az önfegyelem fontosságára is. – A Jobbik honlapjain viszont az jelent meg erről, hogy „gyilkosokat képeznek Újpesten” – emlékeztetett egy régebbi esetre a politikus. Szerinte emiatt is elfogadhatatlan, hogy a Jobbik várhatóan alpolgármesteri tisztséghez jut a kerületben.

Lapunk kérdésére, hogy a szocialista párt vezetése hogyan reagált a Jobbikkal kapcsolatos aggályaira, Csóka János Pál úgy tájékoztatott: „Azt mondták, igazam van, de most szükséges, hogy a párt összefogjon és hatalomra kerüljön a kerületben.” Szerinte azonban nem lehet az ördöggel is szövetséget kötni.

Csóka felszólalásaiban rendre felemlíti a vészkorszakot, 1944 júliu­sában ugyanis majd húszezer embert deportáltak Újpestről, zsidókat és cigányokat. A haláltáborba hurcoltak történetét szüleitől hallotta, s ez meghatározta baloldaliságát, amely szerinte összeegyeztethetetlen a Jobbikkal való együttműködéssel. – Ezért én, maradva a baloldali szavazók mellett, 26 év után kilépek az MSZP-ből, és Újpesten élő baloldali társaimmal indulok a választáson – mondta, bejelentve: az Újpesti Patrióták Egyesületén belül képzelik el a politizálást, amelynek a kerület korábbi országgyűlési képviselője, az MSZP-t régebben otthagyó Horváth Imre az elnöke és polgármesterjelöltje.

(Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

Hivatalos: Donáth Anna illegális migránsok betelepítésén dolgozott korábban

Kreténség a köbön: Nem létező szegedi fejlesztésekkel kampányol az MSZP-s Botka László