in , ,

Putyin soha nem látott következményeket emleget arra az esetre, ha valaki kívülről beavatkozna az orosz-ukrán konfliktusba

Az orosz elnök fegyverletételre és hazatérésre szólította fel az ukrán fegyveres erők tagjait

Nyilatkozott az orosz elnök is a csütörtök hajnali eseményekről. Vlagyimir Putyin a Telex tudósítása szerint arról beszélt, hogy Oroszország egy különleges katonai műveletet hajt végre, amivel Ukrajnát akarják demilitarizálni, illetve nácimentesítik a kijevi kormányt.

„A mai események nem azzal állnak összefüggésben, hogy meg szándékozzuk sérteni Ukrajna és az ukrán nép érdekeit, hanem azzal, hogy megvédjük magát Oroszországot azoktól, akik túszul ejtették Ukrajnát és megpróbálják felhasználni országunk és népe ellen” – mondta Putyin, aki szerint a műveletek jogi alapját azt jelenti, hogy a hétfőn elismert ukrajnai szakadár köztársaságok segítséget kértek a velük megkötött barátsági és együttműködési szerződés jegyében, az oroszok pedig állítása szerint az ott élő helyieket fogják megvédni, akik Putyin szerint népirtást szenvedtek el az elmúlt nyolc évben a kijevi rezsimtől. Az orosz elnök fegyverletételre és hazatérésre szólította fel az ukrán fegyveres erők tagjait. Az esetleges vérontásért az „ukrán rezsimet” teszi felelőssé.

„Nem tervezzük Ukrajna megszállását, nem akarjuk magunkat ráerőltetni senkire” – mondta Putyin, aki egyúttal megfenyegette azokat „akik esetleg kísértésbe esnek, hogy beavatkozzanak” Ukrajna nevében.

„Aki megpróbál velünk ütközni, és még inkább megpróbál veszélyt jelenteni országunkra, népünkre, annak tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyeneket még soha nem tapasztaltak a történelmükben. Minden vonatkozó döntés megszületett. Remélem, meghallottak” – jelentette ki az elnök.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Agyhalál – Putyin retteghet: Ursula fényfestéssel „harcol” az oroszok ellen – Plüssmacik is lesznek?

Virológus szakértőből most mindenki Oroszországszakértő lett hazánkban – Meg is jött az első hülye – Steiner Kristóf is elmondta véleményét az orosz-ukrán háborúról