in ,

Prés alatt a Présember – Gulyás Gergely: David Pressmannek elnézést kellene kérnie

Egyik amerikai nagykövet sem érezte úgy, hogy sajtótájékoztatót kell tartani, de Magyarországon David Pressman igen, ami érthetetlen

Egyik amerikai nagykövet sem érezte úgy, hogy sajtótájékoztatót kell tartani, de Magyarországon David Pressman igen, ami érthetetlen – hangsúlyozta Gulyás Gergely a Bayer-show-ban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az amerikai nagykövetség és személyesen David Pressman is hibázott, amikor meghívták a széderestre az antiszemita Gyöngyösi Mártont.

 

 

 

Nem bánta meg, hogy elment a széder vacsorára, sőt sohasem volt antiszemita – ezt mondta Gyöngyösi Márton a Hír TV-nek.

 

 

Emlékezetes, a politikus 2012 novemberében arra szólította fel a kormányt, mérje fel, „az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Gyöngyösi Márton szerint ő már bocsánatot kért a korábbi kijelentéseiért. Gulyás Gergely a Bayer-show-ban úgy reagált, másnak is bocsánatot kellene kérnie.

Az amerikai nagykövetség szerintem e tekintetben hibázott, személyesen a nagykövet is hibázott, tényleg egyszerűbb lenne elnézést kérni, és azzal lehetne a legrövidebbre zárni azt, ami történt. Annál kellemetlenebbet, mint hogy

a zsidó szervezetek vezetői magyarázkodnak, hogy ők ugyan nem ültek volna le Gyöngyösi Mártonnal vacsorázni, de ott szembesültek azzal, hogy ott van, felállni meg nem mertek, mert mégiscsak az amerikai nagykövet hívta őket, nehéz ennél kellemetlenebb helyzetbe hozni embereket. Más kérdés, hogy van, akit jobban, és van, akit kevésbé sajnálok a magyarázkodók közül.

„Ruszkik, haza!”, ilyen felirattal demonstrálják a Jobbik politikusai a közösségi oldalon, hogy beálltak az amerikai háborúpárti plakátkampány mögé. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer-show-ban elmondta: több mint hat és fél évtizedet késtek az amerikaiak. A miniszter úgy fogalmazott, mi örültünk volna annak, ha itt Magyarországon a ruszkik hazaküldésében ők részt vesznek.

Egyik amerikai nagykövet sem érezte úgy, hogy sajtótájékoztatótkell tartani, de Magyarországon David Pressman igen, ami érthetetlen

– hangsúlyozta a miniszter. Az amerikai nagykövet a napokban jelentette be, több mint ötven intézményre és személyre vetett ki szankciókat Washington, hogy korlátozza Oroszország hozzáférését a nemzetközi pénzügyi rendszerhez.

Hogyha az történik, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank a jelenlegi világpolitikai helyzetre tekintettel az amerikaiak tűrésküszöbének a határán túl van, és felteszik egy listára más országok, mondom, köztük európai uniós országok más intézményeivel, és ennek a banknak egy vezetőjét, ez mondjuk a világpolitikának egy olyan lépése, egy olyan lépése az Egyesült Államoknak, ami világpolitikában nem szokatlan. Hogy miért kell ehhez egy ilyen, kicsit nevetségesnek tűnő hacacárét is csinálni? Ezt én nem tudom megmondani – tette hozzá.

A miniszter rámutatott: mi továbbra is a jó kapcsolatokban vagyunk érdekeltek, tehát bízunk benne, hogy mindenki levonja a következtetést abból, ami történt.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

Csatlakozz hozzánk! LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bayer Zsolt: az EU meg az Európai Bizottság eltakarodik a k–a anyjába

Deutsch Tamás: David Pressman eljárását ízléstelennek és súlyosan provokatívnak tartjuk