in ,

Prágában találkoznak Európa iszlámellenes erői

Kétnapos konferenciát tartanak december közepén a cseh fővárosban Európa bevándorlás- és iszlámellenes pártjainak vezetői – írja a Právo című cseh napilap.

Marine Le Pen, French National Front (FN) political party leader and candidate for French 2017 presidential election, poses prior to an interview on the prime time evening news broadcast of French TV channel TF1, in Boulogne-Billancourt, near Paris, France, February 22, 2017, REUTERS/Patrick Kovarik/Pool - RTSZVHK

Kétnapos konferenciát tartanak december közepén a cseh fővárosban Európa bevándorlás- és iszlámellenes pártjainak vezetői – írja a Právo című cseh napilap.

Marine Le Pen és Geert Wilders

Fotó: AFP

A Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom meghívására a cseh fővárosba várják egyebek között Marine Le Pent, a francia Nemzeti Front elnökét, illetve az iszlámellenességéről elhíresült Geert Wilders holland politikust. Képviselteti magát a konferencián az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is, bár annak elnöke, Heinz-Christian Strache az osztrák kormányalakítási tárgyalások miatt valószínűleg nem lesz jelen Prágában.

Az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójának tanácskozására december 15-16-án kerül sor. Az SPD tagja a frakciónak, ezért természetes, hogy vállaltuk a konferencia megszervezését”

– nyilatkozta a lapnak Tomio Okamura, az SPD elnöke. Szerinte a prágai konferencián az olasz Északi Liga elnöke, Matteo Salvini, valamint az EDF román, bolgár és brit pártjainak képviselői is részt vesznek.

A tanácskozás konkrét helyszínét a politikus nem hozta nyilvánosságra, mert mint megjegyezte, „a szélsőbaloldaliak utcai tiltakozására számítunk”.

A Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom az októberi csehországi képviselőházi választásokon 22 mandátumot szerzett a 200 tagú parlamenti alsóházban, és az ország egyik legerősebb pártja lett. A cseh sajtó Tomio Okamura mozgalmát szélsőségesnek, idegengyűlölőnek és nacionalistának minősíti.
(Bertha László, 888.hu)

Hol az RTL ilyenkor? – Többtucatnyi trolibuszt és villamost kap a főváros uniós forrásokból

KORMÁNYINFÓ Lázár Jánossal! – Magyarország kitart amellett, hogy uniós támogatást kér a kerítéshez