in ,

Politikai hullák – Bekrepált Jakab Péterék mozgalommá alakulása, messze még a (nép)pártosodás

Úgy tudjuk, a Nép Mozgalmának bírósági bejegyzése továbbra sem történt meg.

Úgy tudjuk, a Nép Mozgalmának bírósági bejegyzése továbbra sem történt meg. Sőt, előfordulhat, hogy már tavaly februárban megpróbálták bejegyezni az egyesületet, ám ezt elutasította a Miskolci Törvényszék.
Mint azt a Mandiner.hu megtudta, még nincs bejegyezve a Jobbikból kilépő Jakab Péter által gründolt A Nép Pártján Mozgalom. Vagyis, az egykori ellenzéki pártelnök úgy járja az országot, hogy hivatalosan még nem is létezik újdonsült „tömörülése”.

Jakabék ezt azzal indokolták portálunknak, hogy a bírósági bejegyzés bár folyamatban van, az ehhez szükséges dokumentumok benyújtásra kerültek, csakhogy a bíróság egy ideje már ül az ügyön.

Visszakérdeztünk, mind a sajtóosztálynál, mind a politikus egyik legfőbb bizalmasánál, Csonki Dávidnál – az aktivista a Párbeszédet hagyta ott a Jobbik kedvéért, majd Jakab kilépése után a közösségi oldala alapján A Nép Pártján Mozgalomba is követte –, hogy melyik testületnél és mikor adták be a papírokat; milyen indok miatt csúszik a bejegyzési procedúra, válaszokat azonban eddig nem kaptunk.

Lapunk érdeklődött bíróságoknál, így a Fővárosi és a Miskolci Törvényszéknél, hogy érkezett-e hozzájuk bejegyzési kérelem. Előbbi azt válaszolta, A Nép Pártján Mozgalom „nem terjesztett elő bejegyzési kérelmet a Fővárosi Törvényszéken, ezzel az elnevezéssel nem szerepel az FT nyilvántartásában sem bejegyzett, sem nyilvántartásba nem vett szervezet”.

Utóbbi pedig még több kérdést felvető választ küldött szerkesztőségünknek. Ebben az áll, hogy egy Nép Pártján Mozgalom elnevezésű egyesület

nyilvántartásba vétel iránti kérelme 2021. február 5. napján érkezett a Miskolci Törvényszékre

– tehát az ellenzéki előválasztásokat megelőzően, jócskán Jakab Jobbik-elnöksége idején –, mely jogerősen elutasításra került 2021. április 13. napján. Az eltelt idő alatt ilyen néven újabb nyilvántartásba vétel iránti kérelmet nem terjesztettek elő törvényszékünkön.”

 

 

Nem tudni, hogy a 2021 februárjában bejegyezni próbált egyesület a Jakabékhoz köthető mozgalom-e, vagy csak véletlen a névegyezés. Erre ugyancsak rákérdeztünk Csonkinál (telefonon is próbáltuk elérni), aki azt ígérte portálunknak, hogy a felgyülemlett civil munkája ellenére áll rendelkezésünkre, de mint jeleztük fentebb, válaszokat nem kaptunk.

Jakab augusztus 20-án, zászlóbontásakor úgy fogalmazott: „Azt kell hogy mondjam így az államalapítás ünnepén, hogy ennek a hazának nem kevesebbre lenne szüksége, mint egy új Szent Istvánra. Egy vezetőre, aki képes az egymással harcoló, egymással folyamatosan torzsalkodó törzsekből egy egységes nemzetet építeni, egy olyan államot építeni, ami megvéd, nem megfoszt.” De három hónappal később sem lehet tudni, mikor lesz bejegyezve a mozgalma; mikor is várható a korábban belengetett párttá alakulásuk.

Ahogy arról sem kaptunk tájékoztatást,

miért épp Jakab Péter nevén van A Nép Pártján Mozgalom szerint egyébként „elkülönített” bankszámla,

amelyre várják az adományokat, amire november közepéig mintegy 173 ezer forint folyt be, és amelyhez még nem nyúltak hozzá, mert a mozgalommal kapcsolatos költségeket Jakab a tiszteletdíjából állja.

 

 

 

(Nagy Gábor, mandiner.hu)

 

  

 

 

 

 

További híreink:
Puzsér Róbertnek nincs joga megszólalnia a közéletben, amíg elnézést nem kér a budapestiektől – Ezért kéne elnézést kérniAgyhalál: Csintalan Sándor szerint Nagy-Magyarország nem létezett soha – Akkor Csintalan Sándor sem létezikAz EU-s korrupció óta Feriné totál eltűnt – Vajon mi a csicskulás oka? Hova tűnt a bolgár nő?Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmust

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

A balmédia még mindig hallgat – Deák Dániel: már 5 órája leleplezték a balliberális oldal hazugságait a külföldi finanszírozás kapcsán

Fontos információ ☝️ – Akkor marad a benzinárstop, ha érkezik orosz olaj