in ,

Pilhál Tamás: kuponbaloldal – A hülyének is megéri belépni Gyurcsány Ferenc szektapártjába.

Aki mélyen, hittel hisz a Szemkilövető tanaiban, az csakis oda menjen – igaz, máshová valószínűleg föl se veszik.

Mindig tudtuk, legfeljebb tapintatból ritkán emlegettük: a hülyének is megéri belépni Gyurcsány Ferenc szektapártjába. Aki mélyen, hittel hisz a Szemkilövető tanaiban, az csakis oda menjen – igaz, máshová valószínűleg föl se veszik. Ferencéknél egész nap az övéi között lehet, a hozzá hasonló kihívásokkal küzdőkkel, s nem támad folyton az a kínos érzése, mint odakint, normális emberek közt botorkálva, hogy „hú, de bonyolult a világ, nem értek belőle egy kukkot sem”.

 

A DK-ban – mint minden bolsevik típusú pártban – pofonegyszerű választ kaphat az őt feszegető egy szem kérdésre, mármint hogy ki tehet a világ bajairól. Természetesen Orbán. Ritkábban: Putyin és Trump. Esetleg az erdélyi magyarok, akik igazából románok, ezért el kell venni tőlük a magyar állampolgárságot. És így tovább.

Egy átlagos hülyét tökéletesen kielégítenek az efféle válaszok, komfortosan dagonyázhat bennük szomorkás élete végéig. Ám hiába írja ki napjában tízszer a Facebookra, hogy kötelet a fideszeseknek, ez sem nyugtatja meg, nem lesz tőle vidámabb.

Tizenhárom éve Orbán dirigál, és csak küldi-küldi neki a mindenféle családtámogatást, nyugdíjprémiumot, rezsicsökkentést – alig győz elhajolni előlük. Így, ilyen mélabúsan vegetál az átlagos gyurcsányista.

 

 

Hát ennek most vége. A DK és annak színi tagozata (Katona József Színház) elhatározta, hogy életet lehel a kókadt Feri-hívekbe. Vérátömlesztés helyett kedvezményes színházjegyekkel szórják meg őket, hátha a „kultúra” fölrázza a brigádot. „Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba” – írták Gyurcsányék a pártaktívának. Mutasd a párttagkönyvedet – küldjük a „jóárasított” színházi bilétákat!

 

 

Haladni kell a korral. Jövő héten talán a műkörmöshöz vagy a magánurológushoz adnak kedvezményes kuponokat. Esetleg a detoxikálóba. A lényeg, hogy színvonalas legyen az árukapcsolás. Néhány éve Lamperth Mónika potencianövelőt ajánlgatott, most meg Gyurcsányék olcsó bilétákat. Ideje aktualizálni a viccbeli gyászjelentést: „A magyarországi baloldal meghalt. Ugyanitt színházjegy eladó.”

Amúgy érthető. Valahogyan rá kell tukmálni a népre a DK-t. Ha színházjegyekkel lehet földuzzasztani a pártlétszámot, akkor úgy. Ki tudja, miért, ezek a magyarok nem tolonganak a Szemkilövető meg egy tömeg­gyilkos unokájának pártja körül. Fura. Kilencmillió fasisztával tényleg nehéz „európai Magyarországot” építeni…

Máté Gábor színházigazgató csapata is megszólalt a jegybalhé kapcsán. Azzal mentegetőztek: dehogyis pártszimpátia alapján toborozzák a nézőket. Lám, a Molnak meg a keresztény egyházaknak is fölajánlottak kedvezményes jegyeket.

Érdekes. Máté Gábor szerint tehát a Mol meg a keresztény egyházak is politikai párt, mint a DK. Köszönjük az eligazítást! (Hogy színházigazgató úr esetleg ezekkel a VIP-kedvezményekkel dolgozna meg a fővárostól nyáron kapott 6,3 milliós sztárgázsiért meg a küszöbönálló karácsonyi Karácsony-pénzért? Kizárt!)

 

A Katonáról még annyit: amikor legutóbb pechem volt egy színdarabjukhoz, az útszéli káromlatözönből nemigen tudtam kimazsolázni ilyesmit, mint kultúra meg művészet. Nyilván az én készülékemben van a hiba, nem vagyok elég haladó. Ám minden rosszban van valami jó: ha műveltebbek nem is lesznek, káromkodni bizonyosan megtanulnak majd a Gyurcsány-hívek a Katonában. (Ferencüktől Őszödön már megkapták az első beöntést.) S ha a kuponbaloldal elbukja a következő választást, legalább választékosan tudják majd szidni a fasisztákat.

 

 

 

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Durvul a szitu – Komolyodik a helyzet Kamu Geriék mikroadományos botrányában, a börtönbüntetés is felmerült

Nocsak, van még remény? A lengyel elnök beiktatta Morawiecki új kormányát