in ,

Pilhál Szabó Tímeáról: betegünk ilyenkor – kilépve térből, időből, jó modorból – vádol, ordít és vicsorog

Újabb roham

„Tartsd fenn a nyomást! Támadj, támadj, támadj minden irányból!” – ja­vasolta híveinek boldogult Saul Alinsky, az anarchiacsinálás apostola. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, a lelkes tanítványok egyike is ezt teszi. Ezúttal kormányátalakítási ötleteléssel múlatja idejét, azt írja közösségi oldalán, hogy „megúszhatatlan Varga Judit és Rogán Antal azonnali távozása”. Az indoklásba nem mennék bele, már csak azért sem, mert, ahogyan lenni szokott, ultimátumról van szó. Punktum. Fellebbezés nincs, kegyelem odafönn.

Normál esetben az ember ilyenkor felszisszen, csak hát itt ugye Szabó Tímeáról van szó, ő speciális eset. Betegünk ilyenkor – kilépve térből, időből, jó modorból – vádol, ordít és vicsorog. Ez nagyjából tíz-tizenöt percig tart, utána viszont szemlátomást boldog. (A szakorvos végtelen türelmet javasol; majd elmúlik a roham, megnyugszik szegény.)

Azért elég ijesztő, amikor a beteg szervezetben ennyire csúcsra jár a kóros rosszindulat. Volt már, hogy honanyánk a nyugdíjasok kitiltását kezdeményezte a tömegközlekedésből, mondván, az idősek felejtsék el a villamosozást, buszozást, maradjanak veszteg az ülepükön. Máskor leszidta az Orbán-kormányt, amiért az képes volt orvosi védőfelszerelésekkel segíteni a határon túli honfitársainkat. Igaz, volt humanitárius javaslata is: évekkel ezelőtt azzal állt elő, hogy jó magaviselet esetén tizenhat hónap után engedjék ki a börtönből azokat az anyákat, akik megölték újszülöttjüket.

Az ápolóit sűrűn kijátszó Timi-kém (ahogyan egy kommentelő nevezi) most átalakítaná az Orbán-kormányt. Saul Alinsky csettintene.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Jurák Kata rendkívüli közleménye: na jó, akkor tegyük helyre a dolgokat

Ismét tökönszúrta saját magát az ellenzék – Kifingott a Fudan-népszavazás, elkéstek