in ,

Pilhál rendesen becsicskította a DK-s Niedermüllert – Ezt mondta róla

Tüskék a talpunkban

Hogy kellően árnyalt képet kapjunk Ferenc pápa látogatásáról, a Demokratikus Koalíció prominensei sietnek a segítségünkre. Tőlük szemezgetek.

Niedermüller Péter DK-alelnök és bitcoinbányász arra hívja fel a figyelmet, hogy „a magyar miniszterelnök bizalmatlanul, bizonytalanul, görcsösen előredőlt felsőtesttel, mosolytalanul néz Ferenc pápa szemébe. Aki viszont barátságosan, kedvesen, biztatóan mosolyog.” Hősünk ebből vezeti le elméletét, miszerint a magyar kormány kereszténynek nevezi magát, ám épp a kereszténység legalapvetőbb értékeit és nor­máit tapossa sárba. „De ennek rövidesen vége. És lesz majd ennek az országnak olyan kormánya, amely nem szajkózza naponta a kereszténységet, de politikájában annak elveit követi.” (Egy kommentelő sarkosan értékel: „A Sas-kabaréból is kifütyülnének, te, rágcsálóábrázatú Humboldt-menekült! Hogy omlana rád a bitcoinbánya!”) A vállaltan ateista Vágó István is előállt a maga savanyú szőlős szentbeszédével: „Végignézve Ferenc pápa külföldi látogatásait, nem az az ember benyomása, hogy ezek »baráti vizitek« lettek volna. […] Sokkal több az olyan ország, ahol valamilyen társadalmi feszültség volt kitapintható, ezek csillapítása lehetett a célja az apostoli utaknak.”

Természetesen megszólalt a túlbérmálkozott pártelnök is (aki annak idején kormányfőként nem audiencián járt II. János Pál pápánál, hanem, mint hangsúlyozta: „tárgyalt” a szentatyával). Most is érdekeset mondott: „Magyarország nem keresztény, hanem demokratikus jogállam.” Ez azért meglepő, mert eddig azt hallottuk tőle, hogy diktatúrában élünk.
Helyettem is szól a DK-sokat értékelő kommentelő: „Tüskék vagytok a nemzet talpában.”

 

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Nagy Feró: a baloldal teljesen Gyurcsány kezében van

Azbej Tristan is kiállt Tóth Gabi mellett: köszönjük a tanúságtételed