in ,

Pilhál: nagyot égett a napokban Kádár Barnabás (Momentum)

Még egy Kádár

Nagyot égett a napokban Kádár Barnabás. Ráfért. A Momentum üdvöskéje azon mérgelődött, nem érti, miért kapnak szavazati jogot az idősek, amikor fél lábbal már a sírban vannak; választani itt vannak ők, fia­tal, naprakész harcosok.

A szenvedélyes ifjú a lengyel választást hozta fel elrettentő példának, ahol szerinte azért nyertek a „populisták”, mert ott sok az öreg, alacsony iskolázottságú, vidéki szavazó. Ugyanez a helyzet idehaza a bugris Fidesszel is, magyarázta haragosan az elemző.

Hamar kiderült, hogy a tápos legénynél az arrogancia nem jár jegyben a karakán jellemmel, „postafordultával” már homlokegyenest másképp látta a világot. „Nem akartam az időseket megbántani […] – pityeregte –, sokat jelent számomra az egyetlen élő nagymamám […]” Stb.
Az Origó vette észre minap, hogy kotnyeles Kádár nemcsak az idősekkel, de a gyermekekkel sem szimpatizál. Egyik korábbi bejegyzésében Orbán Viktor családvédelmi akciótervére így reagált: „Lesz egy Orbán-korszak névvel jelzett születéstöbblet. Ez azt jelenti, hogy az első ilyen gyerekek 2038-ban (felsőoktatással együtt 2042-ben) fognak munkába állni. Na mármost, a McKinsey elemzése szerint addigra 15–75% között lesz az automatizálás mértéke Magyarországon.” Ez azt jelenti, magyarázta, hogy sokan közülük jó eséllyel „nettó költség” lesznek az ország számára. Ellenben, tette hozzá diadalmasan, míg a magyar gyermek költség, a migráns a gazdaság húzóereje lehet, hiszen „erős integrációs programmal rengeteget tudnak hozzátenni a gazdasághoz”.
(Nem írom ide, amit szeretnék.)

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Egy idős kardiológus főorvos üzenete a Momentumnak: amíg élünk, szavazunk!

7 éve nem emelkedik a rezsi! Bizony! Itt vannak a kőkemény tények