in ,

Pilhál keresetlen véleménye Gy. F. „virológusról”

Most éppen virológus

Ezek tudnak kormányozni? – teszi fel a költői kérdést közösségi oldalán a sokoldalú Gyurcsány Ferenc pártvezér (sztárprivatizátor, habzóborász, kádkőkészítő, látnok stb.), aki ezúttal virológusként próbál fogást találni Orbán Viktor kormányán. A piros ábrázatú ember azt magyarázza, mekkora hiba volt a kabinet részéről lezárni az országhatárokat, amikor a fertőzés gócpontjai itthon vannak a kisebb, helyi közösségekben. „Bizonytalanságba, őrületbe kergetnek százezreket, valóságos ok nélkül.

Ezekre bízzuk az egészségünket, az életünket. Ez lenne a kormányzás? Ez nem az. Ez esztelen kapkodás, rögtönzés, menekülés a felelősség elől – közli a demokratikus szerző, majd megnyugtatja olva­sóit. – Pedig utol fogja érni őket a számonkérés.”

A Mandiner.hu-ra is föltett bejegyzés vitaindító mondata („Ezek tudnak kormányozni?”) élénk hozzászólásokat generált. Egy olvasó a Világbanknak arra a pár éve készített rangsorára emlékeztette Láriferit, amelyben a világ 25 legrosszabb vezetője között – Mao Ce-tung, Mobutu, Idi Amin és Pol Pot társaságában – az ő neve is megtalálható. (Orbán Viktoré nem.) Egy másik hozzászóló arra a történetre hívta fel a figyelmet, amikor a miniszterelnökként regnáló Gyurcsány az Európai Tanács egyik ülésén azzal állt elő, hogy kidolgozott négy pontot a kontinens megmentésére; mire az elnöklő Nicolas Sarkozy azzal szerelte le: ő még nem hallott olyat, hogy a beteg akarja gyógyítani az orvost. „Ne az akarjon tanácsot adni nekünk, aki a saját országának a gazdaságát elk@rta.” Erre az ötletgazda felugrott, kirohant a teremből, és egyenesen hazautazott.

Zárhatnám Láriferi saját slusszpoénjával: utol fogja érni a számonkérés.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Már mindenki ezen röhög! A Keménymag hibátlanul kifigurázta a színházfoglalókat – Videó

Agyhalál – A bolgár is rárepült a színházfoglalásra