in ,

Pilhál keményen nekiment Magyar Györgynek!

Egy morális fáklyaláng

„Azért ne vágjon fel arra, ami az elmúlt tíz évben Magyarországon történt” – javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek blogjában Magyar György a minap. A baloldal sztárügyvédje szerint kár volt a rádióban nyilatkozó kormányfőnek kioktatnia Angela Merkelt jogállamiságból, helyesebben tette volna, ha a saját portáján söpröget. A szerző mindjárt mellékel is egy maga készítette összeállítást, igazolandó, „milyen a magyar rögvalóság”. A „leleplező” anyagból megtudjuk, a demokratikus intézményrendszer azon áll vagy bukik „létezik-e valamilyen, a történelmi hagyományokon alapuló, s a demokratikus alapelveket elfogadó polgári ethosz”. Magyar György szilárd meggyőződése, hogy az ország egyre inkább visszatér a feudális urambátyámos világhoz.

Magyar György bölcselkedésével az a legnagyobb baj, hogy a szerző nem párbajképes. Az olvasó képtelen függetleníteni magát attól, hogy a morális fáklyalángot alakító, polgári ethoszról szavaló jogászember azonos azzal a gátlástalan ügyvéddel, akinek irodája nemrég 419 úgynevezett börtönkártérítéses ügyben több mint félmilliárd forintot perelt ki a magyar államtól különböző uniós bíróságokon. Meg az is ő, aki a legutóbbi választáson az MSZP és Párbeszéd jelöltjeként a siófoki 4-es választókörzetben próbált mandátumhoz jutni. Kevés sikerrel. (Az már csak színes hír, hogy ügyvéd úr fia, Magyar Gábor – néhai Biszku Béla védője – EU-tisztviselőként vett részt a hazánkat szapuló uniós országjelentés elkészítésében. Alma és fája.)

Prókátor uramnak talán inkább a tükör előbb kellett volna elmondania a miniszterelnöknek címzett felszólítást: „Hátrább az agarakkal!”

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Döbbenetes elemzés! Nagyon durva nemzetközi kampány volt Andrzej Duda ellen! Íme a tények

Hoppá, hoppá! Magyar többségi tulajdonba kerülhet a Tesco áruházlánc