in ,

Pilhál is nekiment Ujhülyének: harangozóból kertész

Meghökkentő javaslattal állt elő Ujhelyi István szocialista EP-képviselő

Meghökkentő javaslattal állt elő Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az MSZP szombati választmányi ülésén. „Őszintének kell lennünk – javasolta a ledöbbent publikumnak –: immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség. […] A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp.”

 

 

Majd költői képpel folytatta a megigazult ember: „Elhervadt a szegfű, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni: inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.” Mindjárt névjavaslattal is előállt a brüsszeli Micsurin: „Legyen az új közösség neve »Esély«, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat.”A választmányi kollektíva reakciójáról nem kaptunk hírt, csak a kommentelőktől tudok idézni: „Nem a sezlonokat kell lecserélni, ha deficites az örömtanya, te nagyeszű.” Egy másik azon merengett, elképesztő vákuum lehet az ötletgazda fejében, nem tett jót neki a rengeteg harangozás.

Tovább bonyolítja az Ujhelyi-portrét, hogy emberünk pár nappal korábban a Klikk TV Tíz című műsorában is épületes marhaságokat hordott össze az őt faggató Bolgár Györgynek: „Itt kétmillió ember Orbán ellen szavazott. Háború ellenére, osztogatás ellenére. A kétmillióból bármikor lehet három. A hárommillióból bármikor lehet kettő. A mi felelősségünk, hogy a kettőből tudunk-e hármat és a háromból kettőt csinálni.” E matekkérdésre még az elvtársi ökörségeken edződött Drágabolgárúr sem tudta a választ.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      LOL: Ujhelyi István bejelentkezett az MSZP társelnöki posztjára – A gülüszemű Berci megy a kukába

      Ezek tényleg Orbánnal kelnek és fekszenek – Egybites baloldal – Szabó TimiKÉM is reagált a francia meg a szlovén választásokra: “ORBÁN!”