in , ,

Pilhál György írása – Megint jönnek, összefognak

Ha netán tabló készülne a tavaszi kormányváltásra gyúró „demokratikus” ellenzék karizmatikus figuráiról, főhetne a feje a szerkesztőnek, ki ne hagyjon valakit a csapatból.

Nem múlik el nap, hogy föl ne bukkanna egy-két ötletgazda, tanácsadó, esetleg újabb kormányfőjelölt a hírekben. Az ember csak kapkodja a fejét. Most például itt van például Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő és médiatulajdonos, aki azzal állt elő nemrég, hogy megalapítja a Magyar Progresszív Mozgalmat, a baloldal összefogását segítő szervezetet. Az új csapat épp ma tart bemutatkozó sajtótájékoztatót. Nézzük csak!

A meghívóban Tarjányié mellett két ismert jogász neve is szerepel: Lattmann Tamásé és Bodnár Zoltáné. Régi motorosok.

Bodnár regényesen szívós személyiség. Míg meg nem szűnt az MSZMP, ott kavart, majd bankárnak állt. Gyurcsány országlása idején ő elnökölte az Eximbankot. Legemlékezetesebb húzása az volt, amikor milliárdos hitelt adott zavaros hátterű offshore-brigádoknak, hogy azok egy magyar céggel plázát építhessenek Moszkvában.

 

Plázát ugyan nem építettek, ellenben a fölvett pénzzel együtt eltávoztak. (Az ügyletre „garanciát” adó kazah bank elnöke, akit odahaza csalás miatt köröztek, utóbb külföldre menekült – Franciaországban csípték fülön. Az eltapsolt 27 milliárd után még mindig nyomoznak.) Bodnár legutóbb 2014-ben bukkant fel, a Fodor-féle liberális párt színeiben főpolgármester-jelöltként mérette meg magát – 2,1 százalékkal tök utolsóként ért célba. Most cimboráival a baloldali egységet fogja megszilárdítani.

Lattmann is karizmatikus személyiség. Ő nem kevesebbet állít, mint hogy az MSZP eredetileg őt kérte fel miniszterelnök-jelöltnek, csak aztán valahogy közbejött a Botka – bár lehet, hogy végül mégis belé helyezik a bizalmat… Ha fölkérik, vállalja. Kaland az élet.

Bárhogyan alakul is, mindnyájuknak helye lesz a tablón.

Pilhál György

(magyaridok.hu)

Nagyon fontos dolgot mondott Orbán Viktor Macedóniában!

LOL: Botka , Vona vita lesz az RTL Klubon. :D