in ,

Pilhál az SZDSZ-es Gomperzről (Ónody Tamás)

Tesz a TASZ-ra

Már a kormánypártisággal nem vádolható Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is úgy látja, merő ökörséget csinál Karácsony Gergely és Pikó András, amikor nem hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek. (Budapest és Józsefváros első embere a csatorna egyik – kitörésnapi – riportjáért várna bocsánatkérést.) A TASZ-állásfoglalás lényege: csak az ostobák állnak ki a csökönyös bojkottötlet mellett.

Az egyik ilyen, bizonyos Gomperz Tamás betűvető viszont a HVG.hu magas lováról magyarázza el kiállását a bojkott mellett, egyúttal leteremti az ügyről másként vélekedő TASZ-t. Kollégának azért nem nevezem a haragos szerzőt, merthogy ettől éppen maga zárkózik el. Imígyen: „Az állami propagandahivatal különböző üzemegységei nem szerkesztőségek. A kormányzati propaganda kiszervezett munkatársai (ezek Gomperz szerint mi lennénk) nem újságírók.” Az újságírók tudniillik ők. Hősies helytállásukat így énekli meg Gomperz Tamás „igazi újságíró”: „A napi szinten a túlélésért küzdő független média leharcolt munkatársai […], akik a sajtószabadság megmaradt ­rezervátumait próbálják védeni a hatalommal szemben […], nem vagyunk olyanok, mint ők.” (Utóbbi ránk nézve kifejezetten hízelgő.)

Hogy kicsoda igazából ez a túlélésért küzdő Gomperz? Nagyjából egy évtizedig vezette a belvárosi SZDSZ-t (akkor még Ónody Tamás néven), Kóka János táskahordozója is volt, meg a kórházi széfes Horváth Ágnesé, a bukta után – Stumpf András közlése alapján – egy Health-Capital Zrt. nevű vállalkozást gründolt szintén az exminiszter Horváthtal, utána szegődött el „igazi újságírónak”. Nagy nevettető.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Gajdics Ottó: Gyurcsány, a keresztapa

Ugyanaz a külső erő számolja fel a Jobbikot, és az MSZP-t