in ,

Pikó egy zéró – Kommunikációs trükkökből még nem épült semmi – üzent a Fidesz Pikó Andrásnak

Szóvirágok és lázas semmittevés helyett a valóság talaján álló munkára lett volna szükség eddig is

 

Karácsony Gergelyhez hasonlóan Pikó András józsefvárosi kerületi polgármester is a közösségi oldalán tett bejegyzéseiben, hozzászólásaiban tolja el magától a felelősséget az ügyben, miért romlott 2019 óta a fővárosi, azon belül is a VIII. kerületi közbiztonsági helyzet. A balliberális vezető azt követően írt hosszabb megjegyzést, hogy az önkormányzat külsős, fideszes bizottsági tagja szóvá tette a józsefvárosi hajléktalanhelyzetet.

Pikó szerint nincs több hajléktalanszálló a VIII. kerületben, mint 2019 előtt, és úgy véli,

azért van több hajléktalan, mert több lett a szegény, fedél nélküli ember.

A volt újságíró közölte, a hajléktalanokat az utcáról eltüntetni, addig, amíg törvénysértést nem követnek el, nem lehet, és sosem lehetett. „Sára Botond és Kocsis Máté volt polgármesterek sem tüntették el őket, viszont elbábozták és elkommunikálták, hogy majd elfogják” – írta Pikó, azt állítva: az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsék a kerületi rendőrök munkáját. „Továbbra is Józsefvárosban támogatják a legmagasabb összeggel, több, mint 300 millió forinttal a kerületi rendőrök munkáját” – fogalmazott Pikó, megemlítve azt is: „Józsefváros legnagyobb gondját a társadalmi válság következményei, csupa olyan jelenség jelenti,

amelyért nem vagyunk felelősek, de amelyek itt jelentkeznek és nekünk kell kezelnünk: hajléktalanság, szenvedélybetegség, köztisztasági problémák.”

„A VIII. kerület – folytatta a balliberális politikus – messze a legtöbbet kell vállalja ebben úgy, hogy sem a kormánytól, sem a fővárostól ezen problémák kezelésére nem kap plusz forrást. Nem kapott az elmúlt 12 évben sem, ezért nem verték az asztalt az elődjeim.”

 

Mester és tanítványa <br> Forrás: Pikó András Facebook-oldala

 

A józsefvárosi baloldal hátra mutogatása nem új keletű, Pikó Andrásék más kérdésekben is az előző fideszes városvezetést okolták a kialakult helyzetért. A hajléktalanügy romlása viszont kirívó, közösségi oldalakon, fórumokon kérik számon emiatt a polgármestert.

 

Eltolódott a hangsúly 2019 őszén

„A Józsefvárosban hatalomra került baloldal minden ész érvvel szembemenve megszüntette azt a rendeleti szabályozást, amely szerint szabálysértésnek minősült közterületen életvitelszerűen élni” – reagált a Mandinernek Pikó András bejegyzésére Vörös Tamás, rámutatva arra, a magántulajdon sem szent immár a kerületben, az új szabályozás alapján ugyanis a társasházak lépcsőházaiba, közös tereibe sem tilos beköltöznie a hajléktalanoknak. Hozzátette: „A közterület-felügyelőknek ezzel párhuzamosan kiadta a baloldali városvezetés azt az ukázt, hogy ne szóljanak rá a padokon, játszótereken sokszor megengedhetetlen állapotban ott tartózkodó fedél nélküliekre.”

A polgármester által említett megjegyzésre, amely szerint az önkormányzat mindent megtesz a kerületi rendőrök munkájának segítése érdekében, a józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője azt mondta:

épp Pikó András volt az, aki a koronavírus-járvány alatt egymaga döntött a rendőröknek és az egészségügyi dolgozóknak szánt bérlakások elvételéről, a polgárőrök kiebrudalásáról.

„A polgármester által említett 300 millió forintos összeg korábban is rendelkezésre állt, hiszen javarészt a kamerarendszer üzemeltetési költségeit tartalmazza, ennek semmi köze Pikó Andráshoz – mutatott rá Vörös Tamás. – Ez a közbiztonsági tétel is csak azért létezhet a költségvetésben évről-évre, mert a korábbi jobboldali városvezetés kiépítette Budapest legjelentősebb kerületi közterületi térfigyelő kamera-rendszerét. A jelenlegi városvezetés sem ennek érdemi bővítésére, sem a rendőrök kerületben tartására nem biztosít elégséges forrásokat.”

Vörös Tamás szerint Pikó András az unalomig ismer ellenzéki kommunikációs paneleken túl most épp a keményen dolgozó rendvédelmi dolgozókra akarja hárítani a kerület vállalhatatlan közállapotainak felelősségét. Azokra az emberekre, akiknek a „kezéből kicsavarta azokat a jogi eszközöket, melyekkel sikeresen fel lehetett lépni a közterületi rendbontókkal szemben”.

 

Romló tendencia <br> Forrás: Vörös Tamás Facebook-oldala

 

Tarlós István idején érkezett külső segítség

Érdeklődtünk annak kapcsán is: igaz-e a baloldali városvezető azon kijelentése, miszerint a VIII. kerület előző, jobboldali vezetése sem kapott külső segítséget a közbiztonsági helyzet kezelésére. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője közölte, a Tarlós István vezette fővárostól érdemi segítség érkezett korábban, hiszen szociális fejlesztésekkel enyhítette a Józsefvárost terhelő, hajléktalan-ellátók okozta nyomást. „Számos kormányzati szerv támogatott valóban segítséget jelentő programokat a kerületben az elmúlt években” – fűzte hozzá Vörös Tamás.

A politikus reagált Pikó azon megjegyzésére is, amely szerint a kerület legnagyobb gondját a társadalmi válság következményei jelentik, amelyekért az önkormányzat nem felelős, kormánypárti elődjeik sem tüntették el ezeket.

Kommunikációs trükkökből még nem épült, szépült semmi, jó lenne, ha ezt végre a polgármester is megértené”

– jelentette ki a frakcióvezető, megjegyezve: „az az elképesztően színvonaltalan városvezetői teljesítmény, amit eddig Pikó mutatott, nem fog jóra vezetni a jövőben sem, a polgármesternek a valósággal, és nem a liberális véleménybuborék tovább fújásával kellene foglalkoznia.” Ugyancsak megjegyezte: minden objektív adat szerint a magyar emberek egyre jobban élnek, egyre többet keresnek, egyre nagyobbak a lakosság megtakarításai és a fogyasztás is.

Mi lenne akkor a megoldás? – tettük fel a kérdést Vörös Tamásnak, mire a kormánypárti politikus azt mondta: „a baloldalnak fel kéne hagynia azzal, hogy az önkormányzati politikát pusztán ugródeszkának használja országos hatalmi törekvéseihez. Ezzel a 2019-ben baloldalra szavazó embereket is becsapják.” Mint mondta,

szóvirágok és lázas semmittevés helyett a valóság talaján álló munkára lett volna szükség eddig is.
(mandiner.hu)

Add tovább!

Esik szét az EU? Jogállamiság: Von der Leyenék összekülönböztek az Európai Parlamenttel

Lesz egy rakás sz*r villamosunk – Karácsonyék mégis beszerzik a kiszuperált, klíma nélküli frankfurti villamosokat