in ,

Patrióta flamand ifjak Tusnádfürdőn

A patrióta flamand ifjakból álló Schild & Vrienden tagjai is részt vettek a tusnádfürdői szabadegyetemen, és Facebook-oldalukon hosszú beszámolót közöltek Orbán Viktorral történt találkozójukról – írja a demokrata.hu.

Az egyetemistákból álló csoport vezetője, Dries Van Langenhove egy panelbeszélgetésen is részt vett. A tízfős delegáció azzal a céllal érkezett az erdélyi eseményre, hogy megerősítsék kapcsolataikat azokkal a közép-európai erőkkel, amelyek egyre inkább átveszik az európai politika formálásának és átalakításának szerepét.

Facebook-oldalukon a Schild & Vrienden

tagjai a Fideszhez hasonlítják magukat abban az értelemben, hogy a magyar kormánypárt is olyan fiatalokból szerveződött egykor, akik kiálltak a nemzeti érdekek mellett.
Az Orbán Viktorral tartott beszélgetésüket így kommentálják:
Hamar világossá vált, hogy a magyarok sokkal inkább tisztában vannak a nyugat-európai helyzettel, mint maguk a nyugat-európaiak.

A magyar miniszterelnök azt mondta a flamand fiataloknak, mielőbb észhez térnek a belgák, annál jobb: „A tapasztalható tendenciák nem csupán kellemetlenek, nem csak kényelmetlenek, de civilizációnk alapjait változtatják meg. Ha nem tértek észhez időben, Belgium öt-tíz év múlva egy teljesen más ország lesz”.

Van Langenhove a beszélgetésben felidézte azt, amit a panelbeszélgetésben is elmondott: „Nekünk kell lennünk Nyugat-Európa legerősebb generációjának, különben mi leszünk az utolsó generáció”.

A magyar miniszterelnök azt válaszolta: „Rendszeresen azt hallom belgáktól és más európaiaktól, hogy ‘nem tudunk változtatni, túl nehéz’. Egyszerűen ne hidd el. Attól függ, mit akarsz elérni. Ha változást akarsz, változtass. Állj fel és harcolj. De megfelelő partnerekre és stratégiai szövetségesekre lesz szükséged”.

Demokrata.hu

 

(forrás:www.echotv.hu)

Pozsonyi Ádám – A hód, a Hír TV meg a liberális álnaivitás

AGYHALÁL – Vadai Ágnes hazaárulással vádolja a Fideszt