in ,

Örömhír! Nem kap frekvenciát a Klubrádió!

A Médiatanács eredménytelennek találta a 92.9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatát a Klubrádiónak.

A Médiatanács eredménytelennek találta a 92.9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatát a Klubrádiónak.

 

A közlemény szerint a médiatanács megvizsgálta a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapította, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak.

Jelezték, hogy a pályázati kiírás alapján vizsgálni kellett a pályázó gazdasági megfelelőségét. A nyilvános cégadatok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene – írták.

A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő – tették hozzá.     A médiatanács megállapította azt is, hogy a pályázat lényegi műsortervi hibákat tartalmaz.

„A benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el” – írták, megjegyezve, hogy a hazai következetes bírósági joggyakorlat, a médiatörvényben megfogalmazottak és az egyenlő elbánás kötelező elvei alapján a médiatanács nem tekinthetett el a pályázati anyagban ejtett hibák megállapításától.

„A fentiek alapján a médiatanács nem látta biztosítottnak a közösségi célra kiadott frekvencia jogszerű és hatékony hasznosulását, ezért megállapította a pályázati ajánlat érvénytelenségét és a pályázati eljárás eredménytelenségét” – közölte az NMHH.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Pofon az ellenzéknek! Magyarországon csökkentek leginkább a társadalmi egyenlőtlenségek!

Kötter Tamás jogosan teszi fel a kérdést: kit szolgál az Európai Gyógyszerügynökség?