in ,

Örömhír – Már most hullik szét a DK – Kiléptek a DK-ból és pártot alapítottak, mert a húgyfoltos Gyurcsányékból hiányzik a lélek

Valódi Demokrata Párt néven indított több, a DK-ból kilépett önkormányzati képviselő pártot.

 

Valódi Demokrata Párt néven indított több, a DK-ból kilépett önkormányzati képviselő pártot. A kilépést az új párt elnöke erkölcsi okokkal magyarázta: úgy véli, a DK egyre kevésbé képviselte a demokratikus irányzatot, és lélektelenné vált. Hazai Iván András továbbá nem nézte jó szemmel a különböző pártalkukat, amelyek azért jöttek létre, hogy Gyurcsányék minél közelebb kerüljenek a hatalomhoz.

Óbuda-Békásmegyer volt DK-s alpolgármesterét, Hazai Iván Andrást felháborítja, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja legitimálja azt a Jobbikot, amely évekkel ezelőtt még gyűlöletkeltő kampányt folytatott. A többi között ez az oka annak, hogy többen is úgy döntöttek a DK padsoraiból, hogy kilépnek és új pártot alapítanak. Erről Hazai Iván András a Hír TV-nek beszélt, ahol azt is elmondta, hogy ők minőségi változást hoznának a politikába. Arra a kérdésre, hogy pontosan mi volt a bajuk a DK-val, azt felelte:

erkölcsi okokból léptünk ki, mert a DK egyre inkább nem képviselte azt a demokratikus irányzatot, és mondhatnám azt, hogy professzionalista párttá vált és egyre inkább hiányzott belőle a lélek.

Egy másik problémaként azt mondta, hogy nem értettek egyet azzal, hogy a DK legitimálja a hatalomhoz való közel kerülés miatt a Jobbikot. Egy szervezetnek, pártnak Hazai szerint az a feladata, hogy a társadalmat nevelje.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Alapjogokért Központ: megelőző csapás lehet a népszavazás

Pilhál: Orbán susztermattot adott az ellenzéknek a népszavazással