in ,

Óriási győzelmet aratott Fucsovics Márton

ÉLJEN!

Cincinnatiban, az ATP 1000-es 2. fordulójában Fucsovics Márton 6:7, 6:4, 7:5-re győzött a 35 éves, a világranglistán 71. Guillermo Garcia-Lopez ellen, és pályafutása során először a 16 közé jutott egy 1000-es versenyen.

Az első játszmában 4:1-re vezetett a spanyol (2:1-nél brékelt), onnan lett 4:4, sőt, 6:5 Fucsovicsnak, aki ekkor a szettért szerválhatott. Sajnos, nem sikerült, jött a rövidítés, ami mindig lutri és most Garcia-Lopezé lett (1:4-ről még visszajött Marci, 4:4-re, de végül 5:7).

Nem indult jól a 2. játszma, Garcia-Lopez egyből brékelt, és 2:0-ra, majd 4:2-re vezetett. A helyzet kísértetiesen hasonlított a keddi Hurkacz elleni csatára és szerencsére Fucsovics Marci megint képes volt fordítani. Sorozatban 5 gémet nyerve a döntő szettben már ő vezetett 1:0-ra. A spanyol nem roppant meg, megint neki sikerült előbb a brék (2:1), de a magyar azonnal javított.A dráma azonban fokozódott, mert a rutinos spanyol 4:4-nél megint brékelt, és a meccsért szerválhatott.Innen jött vissza Marci, és a következő 3 gémet megnyerve, a 2. meccslabdáját értékesítve, a rövidítést is elkerülte, és 3 órás hatalmas csatában 6:7, 6:4, 7:5-re győzött.

Csütörtökön megint megmérkőzhet Stan Wawrinkával, a tét a negyeddöntőbe jutás.

A magyar sportoló ezt írta Facebook-oldalára: „Alig 24 órán belül majd’ 6 óra kemény tenisz, de óriási boldogság!

Megvan a 2. győzelem is Cincinnatiben, életemben először a legjobb 16 között vagyok egy 1000-es versenyen. Garcia-Lopez ellen is sikerült nyerni.Mindent kiadtam magamból, de nem érzem a fáradtságot, mert az adrenalin még dolgozik. Végig hittem magamban!”

(forrás:www.origo.hu)

NEM STADION! – Új négysávos szakaszt kapott az M4-es

AGYHALÁL – Az ellenzék bukott polgármesterjelöltje a mártírkodásba menekül