in ,

Óriási botrány! – Rangos oktatási intézményt záratna be V. Naszályi

V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere korábban azt hangoztatta, bezáratják az intézményt

A legálisan működő, díjnyertes, doktori programoknak is helyet adó Bölcs Várról több baloldali médium és a baloldali vezetésű Budavári Önkormányzat is azt állította, engedély nélkül üzemelteti az MNB alapítványa. V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere korábban azt hangoztatta, bezáratják az intézményt, ha lesz jegyzője a kerületnek, ám utóbbi megtörténte után sem keresték meg az alapítványt.
Valótlanul állította több baloldali mé­dium és a V. Naszályi Márta (Párbeszéd) vezette Budavári Önkormányzat, hogy a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Alapítvány engedély nélkül használ egy, az I. kerületben található műemlék épületet. – Az igazság ezzel szemben az: teljesen törvényesen, minden szükséges engedély birtokában működik az épület Bölcs Vár néven, ahol doktori programok, tudományos kutatóintézet, s egy könyvesbolt is helyet kaptak. Sőt, az alapítvány által felújított ingatlan több díjat is nyert, idén a Budapest Építészeti Nívódíjat is elvitte – mondta lapunknak Bánkuty Tamás, az alapítvány igazgatója. Figyelemre méltó, hogy az elismerést átadók között ott volt Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes is, V. Naszályi párttársa.

Budavár polgármestere az RTL Klubnak egy hónapja még azt hangoztatta: ha meglesz az új jegyzője a kerületnek, megszüntetik a szerinte törvénytelen helyzetet, és bezáratják az oktatási, kutatási intézményt. Közben Tarjányi Tamás betöltötte a tisztséget, mégsem kereste meg senki az alapítványt az ügyben. Bánkuty elmondása szerint az alapítvány az intézmény bezáratását szorgalmazó V. Naszályit azonnal meghívta a budavári képviselő-testületi delegációval együtt, hogy eloszlassák a félreértéseket. – A látogatáson bemutattuk az oktatási és közösségi tereket, ismertettük az épületben folyó értékes szakmai munkát, és kifejeztük abbéli szándékunkat, hogy együttműködésre, jó szomszédi viszonyra törekszünk a kerülettel – fogalmazott az igazgató.

Ismertetése szerint az épületben három magyar egyetem – a Pécsi Tudományegyetem, a Győri Szent István Egyetem, valamint a Corvinus – tart doktori programokat támogató képzéseket, utóbbi pedig a világ 40. legjobb felsőoktatási intézménye közé sorolt kínai Fudan Egyetemmel közösen is indított egy MBA-képzést. – Az épületben folyó tudományos munka mellett a házban könyvesboltot is üzemeltető Pallas Athéné Könyvkiadó könyvbemutatókat is szervez szerdánként, vasárnaponként pedig ingyenes gyerekprogramok várják az érdeklődőket a Bölcs Várban – tette hozzá Bánkuty Tamás.

(Kárpáti András, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Apáti Bence a Pikó hátsóját nyaló józsefvárosi propaganda-újságról

Troll: “Hogy lehetett egy évig eltussolni a Gothár ügyet?” – Videó