in ,

Óriási botrány! Karácsony kilakoltatna egy 5 éves autista gyereket!

Karácsony Gergely kilakoltatna egy ötéves, autista kisfiút, akivel nem is olyan régen még saját népszerűsítése érdekében közösen fotózkodott

Karácsony Gergely kilakoltatna egy ötéves, autista kisfiút, akivel nem is olyan régen még saját népszerűsítése érdekében közösen fotózkodott – nyilatkozta az Origónak a beteg gyermek édesanyja. Váradi Józsefné, Marika felháborodottan mesélte portálunknak, hogy a zuglói önkormányzat jóvoltából másfél évig lakhattak egy szükséglakásban, de amikor másodszorra is meg szerette volna hosszabbítani az itt tartózkodásukat, Karácsony Gergely csak hitegette, Szabó Rebeka alpolgármester pedig lekezelően bánt vele, mondván, keressen albérletet. A kilakoltatás előtt álló asszony nem látja a hogyan továbbot, és nem tudja, mi lesz a sorsa autista gyermekének. Újabb egészen meredek történet Karácsony Gergely kerületéből!

Váratlan poszt

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Bács-Kiskun-Megyei Romák Összefogással Egymásért Egyesületelnevezésű Facebook-csoportban pár napja felbukkant egy meglehetősen furcsa poszt. Azt írták, hogy Zugló alkalmatlan polgármestere kilakoltatna egy ötéves autista kisfiút, akit korábban kampányeszközként használt. “Felháborító! Na és ahhoz mit szóltok hogy Zugló polgármestere Budapest főpolgármester jelöltje, Karácsony Gergely ígérete ellenére, miszerint Zuglóban egy gyermek sem kerülhet utcára”.. Mégis megteszi.. Méghozzá azzal az ötéves roma származású autista kisfiúval és a szüleivel, akivel együtt fotózkodott egy kampány során! Döbbenet nem igaz?! – fogalmaztak a felületen.

Mivel már első olvasásra is érdekesnek tűnt a történet, telefonon megkerestük az oldal egyik adminját, hogy pontosan miről is van szó. “Nagyon felháborított az eset, ezért raktuk ki a Facebook-oldalunkra” – nyilatkozta portálunknak Orbán Gyula, az Országos Roma Önkormányzat korábbi képviselője, aki egyúttal elárulta, egy másik csoportból, a “Tumenca – Veletek” elnevezésű oldalról vették át a hírt. A felületet Pap Anikó Anina kezeli, az ő segítségével jutottunk el Váradi Marikához, aki megerősítette, minden úgy történt, ahogy az a bejegyzésben szerepelt.

 

Választásig maradhatnak

Élettársi kapcsolatban élek, a gyermekem édesapja agyvérzést kapott korábban. Engem leszázalékoltak, sok bajom volt az epilepsziától kezdve a pánikrohamig. Jelenleg rokkantnyugdíjas vagyok, a gyermekem autista, dührohamai vannak. Ezért kaptunk egy kis szükséglakást a zuglói önkormányzattól” – fogalmazott portálunknak a nehéz sorsú asszony. Szavaiból kiderült, hogy első körben egy évre kapták meg a padlástérből kialakított, télen mindössze 12-15 fok hőmérsékletű lakást. Csakhogy 2018 októberében lejárt az egyéves időszak, így a hosszabbítás reményében és beteg gyermeke érdekében bement az önkormányzatba, ahol féléves “haladékot” kapott. Elmondása szerint

Karácsony Gergely személyesen fogadta,

és nyugtatgatta a továbbiakra nézve. “Gergő azt mondta, hogy semmi gond, mire letelik a félév, lehet, hogy várni kell egy picit, de biztos, hogy lesz lakás, nyugodjak meg” – mondta az édesanya az Origónak. Idén áprilisban jött az újabb határidő, és a kétségbeesett asszony újabb kört futott a városházán.

 

Ekkor már nem is Karácsony Gergely fogadott, hanem az alpolgármestere, Szabó Rebeka. Belenevetett a szemembe, hogy keressünk albérletet 

– panaszolta Váradiné, kifogásolva, hogy az ápolási támogatást nem azért kapja, hogy albérletre menjen, hanem ebből kell finanszíroznia beteg gyermekének a lovagló, és úszó óráit, valamint azt, hogy beszédterápiára járhasson. “Le van tapadva a szája a kisfiamnak, kétéves korában elhagyta a beszédet” – mondta elcsukló hangon. “Maradunk ebben a lakásban. Most menjek utcára a beteg gyermekemmel?!” – háborodott fel.

 

Ezután ismét szóba hozta Szabó Rebekával való találkozóját, elmondása szerint Karácsony alpolgármestere azt mondta neki, hogy

őszig nem fogják piszkálni őket, de utána perre viszik az ügyet.

Most már tudom, miért nem piszkálnak minket: jönnek a választások, ősztől pedig kőkeményen be fognak minket perelni” – vázolta a nem túl vidám jövőképüket az autista gyermekét nevelő asszony, hozzátéve, hogy a család bevételeiből nem tudnak egy albérletet kifizetni.

Váradi Józsefné, Marika kérdésünkre megerősítette, hogy a Facebookon megosztott kampányfotón Karácsony mellett valóban az ő kisfia látható. Jól mutatja kétségbeesését, hogy négy napja a politikus Facebook-oldalán is kommentelt az egyik poszt alatt, de választ cikkünk megjelenéséig nem kapott.

(Bordács Bálint, origo.hu)

A külföldi kommentelők kiálltak Orbán Viktor mellett! – Ezeket mondták…

Megint tünci lesz! Műbalhé lesz! Most az oktatással van bajuk megint…