in ,

Óriási bajban a Lánchíd: Karácsonyék kihátrálása és inkompetenciája végveszélybe sodorhatja Budapest egyik büszkeségét – Videó

A Lánchíd Budapest és a nemzeti összefogás jelképe, amely sajnos a budapesti főpolgármester kezében úgy porlad szét, mint gyenge habarcs a földrengés során, és sajnos mindezt szó szerint kell érteni, a híd esetében fizikailag is.

A Lánchíd Budapest és a nemzeti összefogás jelképe, amely sajnos a budapesti főpolgármester kezében úgy porlad szét, mint gyenge habarcs a földrengés során, és sajnos mindezt szó szerint kell érteni, a híd esetében fizikailag is. Karácsony Gergely szokásos önellentmondásai odáig vezettek, hogy a jellemes városvezető végül kihátrált korábbi mellveregetős ígéretei mögül, és az általa korábban halaszthatatlannak ítélt hídfelújítást elhalasztotta. Kíváncsiak vagyunk, hogy ezt vajon hogyan próbálja majd megmagyarázni, ugyanis az internet nem felejt, mi pedig csokorba gyűjtöttük hangzatos ígéreteit egy videóban.

A bohózat Kerpel-Fronius Gábor, a momentumos főpolgármester-helyettes zavarba ejtő szerencsétlenkedésével vált teljessé, aki a baloldali ATV-ben került kutyaszorítóba a minap, ahol Rónai Egon keményen megleckéztette a láthatóan felkészületlen, egy értelmes választ sem adó politikust. Kerpel-Fronius is a kormányra próbálta kenni a sarat, azonban még Rónai is szembesítette Kerpel-Froniust azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy a kormány elkülönítette azt a 6 milliárd forintot, amit a Lánchíd felújításra szánt, a labda Karácsonyék térfelén pattog. Sajnos erre Kerpel-Fronius csak nyögött, mint öreganyó a rőzse alatt, a műsorvezető pedig egyszerűen kimondta, hogy semmi konkrétumot nem hallott a főpolgármester-helyettestől azon kívül, hogy “ez a folyamat folyamatban van”. A felfoghatatlan baloldali inkompetencia azonban azért sem vicces, mert a beígért felújítás hiánya, minden apró késlekedés hatványozottan növeli a renoválás időtartamát, amely 16-18 hónap helyett előzetes becslések szerint akár 36 hónapra is rúghat. Nézzék meg tragikomikus videónkat!

Karácsony Gergelynek nem számítanak a szakértői vélemények, ahogy az sem, hogy minden apró késlekedés hatványozottan megnöveli a felújítás időtartamát, a büszke Lánchíd meg közben szétmállik. A főpolgármester lapul, mint sz*r a fűben, szokás szerint vinnyog, nem találja a helyét, talán még a lába is két irányba indul egyszerre. Az azonban biztos, hogy ismét olyasmiért támadja a kormányt, amiért ő felelős: a Lánchíd felújítása ugyanis nem tűr halasztást, Karácsony mégis addig hezitált és tökölt, amíg elképesztő módon elodázta a renovációt, aminek borzasztó következményei lehetnek. A helyzet azért is érthetetlen és felfoghatatlan, mert a felújításra szánt 6 milliárd forintot megkapná a kormánytól, így Karácsony újabb borzasztó baklövése mögött valami egészen más bújhat meg.

AZ ÍGÉRET SZÉP SZÓ…

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó, ahogy a közmondás is tartja, azonban a karácsonyi takaréklángelme számára nem jelent problémát, ha valamit ezerszer megígér a kamerák előtt, végül a sunnyogás úgyis legyőzi a szép szólamokat. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a Facebookon cirkalmasan szép szavakkal és szívhez szólóan magyarázza majd meg az újabb fiaskót és hazugságot, és vélhetően a felelős is meglesz.

A férfias megoldásokat különösen kedvelő Karácsony ráadásullemondta a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) jövő keddre tervezett ülését is, ahol a kormányoldal szeretett volna a városvezetéssel közösen megoldást találni a Lánchíd felújítására. Ez azért is lett volna fontos, mert ahogy Fürjes Balázs, a Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár nyilatkozta, megerősítették volna a kormány 6 milliárd forintos elkötelezettségét a hídfelújítás támogatására és válaszokat kívántak kapni a Lánchíd állapotát, a felújítást érintő tisztázatlan kérdésekre.

Erre azonban nem kerül sor. A menekülés nagymestere, Karácsony ráadásul úgy lépett vissza, hogy nem adott meg új időpontot az egyeztetésre, így minden a levegőben lóg. Fürjes így fogalmazott:

a kormányoldalt meglepetésként érte, hogy a főpolgármester lemondja az intézményes párbeszéd lehetőségét. Ráadásul új időpontjavaslat megtétele nélkül, azaz így a városháza bizonytalan időre elhalasztja a főváros-kormány párbeszéd megtartását.

TELJES ÖTLETTELENSÉG ÉS SÁRKENÉS

Ha nem nemzeti értékünkről lenne szó, csak valamiféle belső baloldali torzsalkodásról, lehet, hogy nevetnénk a hozzá nem értésen és a teljes ötlettelenségen, de a helyzet inkább siralmas. A következő videóból kiderül, hogy Karácsony milyen hévvel kampányolt a híd felújításának halaszthatatlanságáról, majd hogyan hátrált ki végül. A sok főpolgármester-helyettes közül pedig az egyik, Kerpel-Fronius Gábor a baloldali ATV-ben hozott össze egy bohózatba illő, szánalmas performanszt, így végül még laikusok számára is összeállhat a kép, hogy itt valami horrorisztikus blamázs és tragikomédia közepébe csöppentek. Lesz vajon olyan pillanat, amikor Karácsony Gergely vállalni fogja a felelősséget? A baj tehát nagy, a PestiSrácok.hu pedig részletes cikkben foglalkozik majd a Lánchíd körüli félelmetes történésekkel, Karácsony ígéretcunamijával és az azt követő fájó valósággal.

 

 

(Szabó Gergő, pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

A fővárosi Jenőhivatal úgy döntött, hogy nem lesz Lánchídfelújítás – De már „folyamatban vannak a papírok” – Videó

Troll: na de ki az a Marky Zaj Péter??? – Videó