in ,

Óriási az érdeklődés a Balatonról szóló mozifilm iránt! – Vad Balaton – Magyarok, irány a mozi!

Irány a moziba be!

Előzetes megnéz, moziba bemegy!

A pestiest.hu kedvcsinálója a mozihoz:

Aki nem csak fürdési és rekreációs célból keresi fel a Balatont, jól tudja, hogy Közép-Európa legnagyobb tava és annak környezete kivételes élővilággal büszkélkedhet

A rendező, vágó Mosonyi Szabolcs nagy elszántsággal, türelemmel és kreativitással, na meg modern technikával felvértezve – két és fél év munkájának eredményeként – mutatja meg mindazt a szépséget és bőséget, amit ez a táj magáénak tudhat. Különösen igaz ez azokra a helyekre, melyek még a rutinos természetjárók szeme elől is rejtve maradnak.

A Vad Balaton azon túl, hogy az ismeretterjesztést szolgálja, egyben szórakoztat is, nagy hangsúly helyeződik a látványra, melyet a víz alatti és drónnal készített felvételek, szuperlassítások tesznek teljessé. A „Vad” sorozatban már megszokott, színvonalas képi és a vele együtt élő, Mátyási Attila Merkaba álmodta zenei világ köszön vissza, ezúttal azonban nem egy állatfaj, hanem maga a tájkép a főszereplő.

Az évszakok váltakozása, a születés és halál mellett az egykor itt elterülő, a jelenlegi arculat megformálásában részes ősóceánok, tengerek, tavak, vulkánok és sivatagok is beleszövődnek a történetbe. Ahogy a tavaszból haladunk a télbe, úgy megyünk vissza a földtörténeti korokban, így a bő egy órába belesűrítve nemcsak a növényekkel és állatokkal, hanem a kőzetekkel is megismertetik a nézőt.

A televízióban bemutatott változat mozivászonra optimalizálva, néhány, korábban fájó szívvel mellőzött jelenettel kibővítve maradandó élményt nyújt. Felkészül az Északi-középhegység.

(pestiest.hu)
mindenszo.hu

BRÉKING – A Nemzeti Választási Iroda közleménye

Nem stadion – Építőipari alapanyagokat gyártó üzem nyílik Vizsláson