in ,

Óriási a baj – Teljes káosz van Budapesten

Karácsony ötlete csupán a városlakók 0,175%-a szerint fontos.

„A Váci úton és az Üllői úton is alig látni biciklist a karókkal elválasztott kerékpársávokban, csúcsforgalom idején ugyanakkor kilométeres sorokban araszolnak az autók mindkét irányban. Karácsony Gergelynek és csapatának ugyanakkor ez sem szegte kedvét és újabb helyszínen jelölt ki karókkal elválasztott bicikliutakat.

Ezúttal a Szent István körút, vagyis a Margit híd és a Nyugati pályaudvar közötti szakasz esik áldozatul a főpolgármester ámokfutásának, ahol a parkoló autók helyét veszi át a karókkal elválasztott biciklisáv. Ezzel a közlekedési helyzet ugyan nem romlik, a parkolási viszont annál inkább. Pedig az érintett környéken eddig sem volt könnyű helyet találni, most azonban ez még nehezebb lesz, Karácsonyék ugyanis arra már nem gondoltak, hogy az eddig itt parkoló autóknak máshol helyet biztosítsanak. Ráadásul míg legutóbb a mentősök, most a hókotrósok fogalmaztak meg aggályokat, a biciklisávokat ugyanis jó eséllyel nem lehet majd letakarítani egy-egy nagyobb hóesés után.

A karókkal elválasztott biciklisávval ugyanakkor a közlekedési káosz okozásán túl van egy másik nagy probléma. Nevezetesen az, hogy csupán 3500 ember akarja őket a 2 milliós Budapesten.

 

Ezt onnan tudjuk, hogy a projekt a közösségi költségvetés keretein belül valósul meg, amelyben a budapestiek dönthettek arról, hogy mit szeretnének a városukban. A kerékpársáv még a saját kategóriáját sem nyerte meg és csupán 3500 budapesti érezte úgy, hogy erre kellene pénzt költenie a fővárosnak. Vagyis Karácsony ötlete csupán a városlakók 0,175%-a szerint fontos, mégis ez a projekt az, ami megvalósul. Egy érdekességet ebből mindenképpen megállapíthatunk, méghozzá, hogy a baloldal fura logika alapján méri a népakaratot.”

 

(Kaszab Zoltán, vasarnap.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ha ha ha! Portugáliában is elbuktak a komcsik: új választás jön!

Bognár Zsolt üzent a Momentum vezérnek: „Akarni egyébként a toaletten szokás. Ha a ,,kérik”, avagy ,,szeretnék” kifejezésekkel operálnál, nem lennének ilyen tenyérbemászóan ellenszenvesek a megnyilatkozásaid”