in , ,

Orbán Viktor nemzetközi tekintélye növekszik: Merkel is Orbán kegyeit keresi már

Angela Merkel meghívta Berlinbe Orbán Viktor miniszterelnököt

Orbán Viktor nemzetközi tekintélye növekszik

 

Angela Merkel meghívta Berlinbe Orbán Viktor miniszterelnököt – értesült a Népszava. A lap szerint a német kancellár nyitott lenne egy kétoldalú találkozóra. Ha létrejön, az komoly elismerés lesz az április 8-án ismét kétharmadot szerzett Orbán-kormánynak, de az éppen eszkalálódó német belpolitikai viszály kezeléséhez is jól jön Orbán meginvitálása.

Közben a minap „Aki lenézi Orbánt és Salvinit, tönkreteszi az EU-t” címmel jelent meg terjedelmes interjú Sebastian Kurz osztrák kancellárral a Der Standard osztrák napilapban. Két héttel az osztrák EU-elnökség átvétele előtt és pár nappal azután, hogy a határvédelemmel kapcsolatos olasz–német–osztrák tengely kialakításáról beszélt, Kurz azt mondta, az osztrák elnökség fő feladatának tartja, hogy az unió előrelépjen a migráció kérdésében.

Orbán Viktor miniszterelnök beszélget Angela Merkel német kancellárral a brüsszeli EU-csúcs előtt
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán nemzetközi elismertségét jól mutatja, hogy a múlt héten Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke hívta fel annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a napokban foglalja el budapesti állomáshelyét. Trump arra kérte Orbánt, folytassa eddigi migrációs politikáját.

 

(forrás:www.lokal.hu)

AGYHALÁL – Az Európa Tanács óva intette az európai országokat a menedékkérőket segítő civil szervezetek munkájának akadályozásától

ÓRIÁSI VESZTESÉG – Hadházy Ákos kilép az LMP-ből: Egy nemzet gyászol. Ja, nem.