in ,

Orbán Viktor: Nem engedünk a Magyarországgal ellentétes érdekeknek

Az ENSZ értéket képvisel, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel

 

Az ENSZ értéket képvisel, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök szerint az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló szerződéstervezete olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a “Soros-tervből”.

Két szerződéstervezetről van szó jelenleg szó: az egyik a menekültügyi szerződés, mely szerint, akinek védelemre van szüksége, annak azt meg kell adni – erről lehet tárgyalni. A másik szerződés azonban migránsokról szól, vagyis a népvándorlás kérdéséről – fogalmazott Orbán Viktor a készülő ENSZ-dokumentummal kapcsolatban. Azt is mondta, aggasztó jel, hogy a világ legnagyobb katonai befolyásával rendelkező országa, az Egyesült Államok kiszállt a tárgyalásokból.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amelyek ellentétesek Magyarország érdekeivel, márpedig ami készülőfélben van a migrációval kapcsolatban, az ellentétes a magyar érdekekkel.

A kormány a szövegtervezet nyilvánosságra kerülése után foglalkozni fog a dokumentummal, majd dönt arról, hogyan viszonyuljon hozzá – közölte a kormányfő.
Ausztrália, Új-Zéland, Japán és V4-ek sem szeretnék, ha olyan világálláspontok alakulnának ki, melyre hivatkozva nemzeti érdekeinkkel szemben fel lehetne lépni – tette hozzá.

Orbán Viktor beszélt ausztriai látogatásáról is: mint mondta, az osztrák-magyar kapcsolatok kérdésében új szelek fújnak az Ausztriában zajló változások miatt. A megelőző években magyarellenes kormány volt hatalmon, most azonban jobboldali kormány van Ausztriában, így fair, tisztességes, magyarbarát kormányzás várható – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy az európai kontinens mindig keresztény volt, ez pedig most fel is erősödik: elemzésekből kiderül, hogy a kereszténység elsősorban nem hitbéli kérdés. Mind azt gondoljuk, hogy van egy keresztény kultúrára épülő életforma, ami a mienk, amiben otthonoson érezzük magunkat – fogalmazott.

Az unióban arról folyik vita, hogyan képzeljük el a közös Európánkat, és ebbe a kérdéskörbe robbant bele a migráció kérdése, hiszen az unió kettévált: kiderült, vannak már bevándorló országok, és vannak, akik nem akarnak azzá válni. Kérdés, hogy két ilyen karakterű ország hogyan tud egyáltalán közös célokat megfogalmazni a jövőre nézve – magyarázta Orbán Viktor.

(forrás:magyarforum.hu)

TOTÁL SZÍVÁS – Hadházy pert vesztett Orbánnal szemben

Csendes ima a Belvárosi Plébániatemplomban