in

Orbán Viktor mattolta a jobbikos képviselőt

Ez frappáns volt

Az egykori kommunista köztéri elnevezések és intézménynevek, „a moszkovita gazember Nagy Imre hamis kultusza”, az egykori kommunista vezetők luxusnyugdíja, az egykori ügynökök kormányzati szerepe kapcsán az antikommunizmust kérte számon a kormányfőn a jobbikos Szávay István, egyben az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát is szorgalmazva.

A nemzeti radikalizmus elárulása, amit önök elkövettek, nem indokolja a kardcsörtetést, és azzal nem lehet azt pótolni – kezdte válaszát Orbán Viktor, jelezve, hogy a közterek elnevezése kérdésében az önkormányzatok az illetékesek. Mint mondta, aki „a halált választja, hogy ki tudjon állni a hazája mellett, és csak a halálával tud kiállni a hazája mellett, és ezért nem megfutamodik, hanem vállalja, aminek jönnie kell”, annak a magatartását mindenféle politikai nézettől függetlenül érdemes elismerni, ha a forradalom előtti tetteivel a többség nem is ért egyet.

Az ellenzéki képviselő az ügynöklisták publikálását és a kommunista múlttal szembenézést hiányolta a válaszból, kijelentve, a Jobbik a parlament „egyetlen hiteles antikommunista pártja”, a Fidesz „mára az orosz érdekek első számú európai kiszolgálójává” vált.

Viszonválaszában Orbán Viktor a szovjet és az orosz ügyek különválasztását javasolva ahhoz az európai parlamenti képviselőhöz tanácsolva Szávay Istvánt, aki „tud ebben önnek segíteni”.

A KORMÁNYFŐ REAGÁLT AZ LMP LEGENDÁJÁRA

Schmuck Erzsébet (LMP) arra várt választ, hogyan készül fel a kormány egy várható gazdasági válságra, készülnek-e válságtervvel, tervezik-e, hogy a külföldi nagyvállalatok helyett a hazai kis- és középvállalatokat részesítik előnyben. A képviselő szerint ugyanis a magyar gazdaság nem fenntartható, szinte teljes mértékben a nemzetközi gazdasági folyamatoktól, az autóipartól, a multinacionális cégek teljesítményétől és az uniós támogatásoktól függ. A fenntarthatóságot, a sok lábon állást a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) tudnák biztosítani – mondta.

Orbán Viktor válaszában egyrészt legendának minősítette, hogy a magyar gazdaság az uniós támogatásoktól függne, másrészt azt is hangsúlyozta, hogy a kormány szeretné, ha az autóipar minél modernebb változata telepedne meg Magyarországon. Azt is mondta, hogy egy egészséges gazdaságban a nagy cégek és a kkv-k arányának szintén egészségesnek kell lennie, de a kkv-kat nem úgy kell segíteni, hogy a nagyokkal szemben hangulatot keltenek.

(forrás:magyaridok.hu)

Átadta megbízólevelét az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete

A hazai dinnye fogyasztását népszerűsítő kampány indult