in

Orbán Viktor: Közös szenvedélyünk Magyarország

Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a „Soros-terv” megvalósítását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri – mondta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap a kormánypárt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón.

Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a „Soros-terv” megvalósítását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri – mondta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap a kormánypárt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón. A miniszterelnököt a küldöttek egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek.

 

  • Orbán Viktor elmondta, itt nem pozíciót osztanak, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikerek magyarázata
  • Három feladat van a Fidesz előtt, megerősíteni, elmélyíteni és megvédeni
  • 2014-ben olyan célt tűztünk ki, hogy a gazdasági eredmények ne csak a makroszámokban, hanem a mindennapi életben is megjelenjen
  • 2014-18 között a bérek érezhető, jelentős növelése volt a fő cél
  • Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, szív nélkül nincs politika, szenvedély nélkül nincsenek nagy tettek. Szerencsére van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak Magyarország.

A kormányfő megköszönte, hogy újabb két évre elnökké választották.

A Fidesz már ma is készen áll a választásokra

Orbán Viktor elmondta, itt nem pozíciót osztanak, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikerek magyarázata. A 2018-as választáson a legközvetlenebb feladat a voksolás megnyerése – tette hozzá.

Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón

A Fidesz már ma is készen áll a választásokra – mondta a kormányfő.

Azonban a Fidesz attól Fidesz, hogy nem elégszik meg a választások megnyerésével, ennél jóval többet akarunk.

„Megerősíteni, elmélyíteni és megvédeni”

Három feladat van a Fidesz előtt, megerősíteni, elmélyíteni és megvédeni. Meg kell védeni az elért célokat, mert végre van jövőnk. A megerősítésről azt mondta, hogy a 2010-ben megfogalmazott célokat sikerült elérni, a pénzügyi gyámságból kiszabadultunk, a bankrendszer többsége magyar kézben van.

Mindezt az ország összes lakosával közösen sikerült elérni – tette hozzá.

2014-ben olyan célt tűztünk ki, hogy a gazdasági eredmények ne csak a makroszámokban, hanem a mindennapi életben is megjelenjen – mondta a kormányfő.

Mindenkinek adtunk esélyt a becsületes életre

Orbán Viktor elmondta, azt akarták 2014-ben, hogy négy év múlva a magyar emberek élete simábbá váljon. A korábban sikeresekkel nem volt nehéz dolgunk – tette hozzá. A nemzetgazdaság törzse, akik sem nem szegények, sem nem jómódúak nem voltak, azokkal volt a legnehezebb – mondta a kormányfő.

Bennük meg kellett erősíteni a munka becsületébe vetett hitet – mondta.

A legnehezebb az volt, hogy megnyissuk a talpraállás és a felemelkedés lehetőségét azok előtt, akik hosszú ideje nagyon rossz sorban éltek – jelentette ki a kormányfő.

Orbán szerint olyan területeken kellett eredményt elérni, amiről mindenki lemondott. Felszámoltuk az elterpeskedő bűnözési életformát – tette hozzá. Mindenkinek adtunk esélyt a becsületes életre.

A bérnövelés volt a legfontosabb cél

Azokat akik a gyerekeikért élnek, azokat Magyarország a leehtőségeihez képest bőségesen ellátja. Kitartóak és következetesek voltunk, így nem hagytuk, hogy sokan a gyerekeikből éljenek – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint büszkék lehetnek arra, hogy sikerült felszámolni a tartós munkanélküliséget.

A közmunka világából folyamatosan lépnek át a piaci munka világába. Komoly probléma volt az alacsony bérek világa, azt akartuk, hogy a munkának értelme legyen.

2014-18 között a bérek érezhető, jelentős növelése volt a fő cél. A krományfő beszámolt arról mennyivel emelték a minimálbért és a garantált bérminimumot.

Még négy évig hivatalban kell maradnia a kormánynak

Sikerült a gazdaságot növekvő pályára állítani, a családokat kiemelten támogatni, és a saját otthon lehetőségét megnyitni – mondta Orbán Viktor. Ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik – tette hozzá. Ez csak az út eleje.

Az elfogadható megélhetés mellett az embereknek annyi tartalékkal kell rendelkeznie, ami elegendő tartalékot ad egy nehéz helyzetbe. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, a kormánynak még négy évig hivatalban kell maradnia.

Úgy meg kell erősíteni ezeket az eredményeket, hogy ne lehessen visszafordítani.

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy az ellenzék egyetlen fontos törvényt sem szavaztak meg. Nemzeti radikálisokból cicapárttá vált alakulatokkal nem lehet biztponságos életet teremteni – mondta a kormányfő.

„A korszellem a mi oldalunkon áll”

A kormány politikájának szellemi alapjainak az elmélyítéséről azt mondta a miniszterelnök, hogy a korszellem nem azonos a médiaszéllel. A nagy hatalmú cégek melódiái egyáltalán nem azonossak a korszellemmel – mondta a kormányfő.

Orbán szerint az európai emberek tízmilliói próbálnak a felszínen maradni, biztonság és rend után vágynak, és egyre erősebben kapaszodnak az identitásukhoz.

A korszellem a mi oldalunkon áll – jelentette ki a miniszterelnök.

Mi vagyunk többségben, akik ragaszkodunk a hagyományos értékekhez – tette hozzá.

Az identitás körül lesznek a legnagyobb európai viták

Hiába a ráolvasás és a politikai vudu, a valóság le fogja győzni a globalista elitet, és ismét naggyá teszik Magyarországot és Európát – jelentette ki a kormányfő. Mindez nem megy magától, itt harc van és küzdelem, a következő időszak európai vitái az identitás körül forog majd – számolt be az Origo.

A mi sikerünk alapja, hogy milyen minőségűek és mennyire szilárdak politikánk alapjai, mivel ezek nélkül nem lehet győzni.

A mi politikánknak vannak szellemi alapjai – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, a szellemi alapok korábban is nemzetiek voltak. Ez a hagyomány színes, széles és sodró.

Az emberek közötti legfontosabb kapocs a nemzet

Orbán Viktor közölte, nem állnak sem faji, sem osztályalapon. MI nemzeti alapokon állunk, ezért osztályharc helyett a nemzeti együttműködés és a produktív ember eszményét követjük – jelentette ki a kormányfő.

Van itt egy új, korábban nem volt fajtája a politikának. Ennek a középpontjába az ösztönvilágba visszaépített ember áll, a homo brüsszelicus.

Európában ezek a gondolatok mindig barbársághoz vezettek. Az emberek közötti legfontosabb kapocs a nemzet, és ami egy közös kultúra és hagyomány részeseivé emel minket – mondta a kormányfő. Mi egyedi és nagyszerű nemzeti kultúrát örököltünk.

Fotó: MTI

Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében

Mi hizünk abban, hogy a magyar szellemi erő minden viszontagságot túlél – mondta Orbán. Mi az a politikai közösség vagyunk, ami tudatában van annak, hogy a magyar nemzeti jelleg a keleti és a nyugati kultúra találkozásából jött létre – tette hozzá.

Éppen ezért rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében.

Orbán szerint azok a dolgok, amik egyszer igazak voltak, akkor azok is maradnak.

Országok döntöttek úgy Európában, hogy túllépek a kereszténységen és a nemzeti kereteken.

A Soros-terv érdekében el akarják takarítani a nemzeti kormányokat

Abból nem lesz egységes Európa, ha egymásra kényszerítjük a gondolatainkat. Csak akkor lesz Európának jövője, ha az európai nemzetek szabad szövetségét hozzuk létre, és nem egy európai egyesült államokat – olvasható az Origo tudósításában.

Mi magyarok nem csípjük a birodalmakat, és a helytartóikat – tette hozzá.

Ma egy újabb birodalom fenyeget minket, ami a nemzeteket fel akarja számolni. Útjába állunk egy politikai és pénzügyi birodalomnak. A Soros-terv érdekében el akarják takarítani a nemzeti kormányokat.

A Soros-terv veszélyezteti a mindennapi biztonságot

Orbán Viktor szerint a Soros-katonák akarják meghatározni, hogy mit gondoljunk, és mihez tartsuk magunkat. Ma egy olyan világba akarnak kényszeríteni minket, ahol nincsen férfi és nő, mi a család és mit jelent magyarnak és kereszténynek lenni.

A miniszterelnök szerint a Soros-tervnek csak eszköze a migráció, és nem célja.

Meg akarják gyengíteni a nemzeteket, és végső csapást mérni a kereszténységre. A Soros-terv veszélyezteti a mindennapi biztonságunkat – vélte Orbán.

Nem fogjuk eltűrni mindezt a Soros-birodalomtól, ahogyan a Szovjetuniótól sem. Ezt a küzdelmet is mi fogjuk megnyerni.

Nemzedéki pártból európai néppárt

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy a kormánypárt vezetői már harminc éve érezték a változás szelét. A Fidesz alapításakor 37-en voltak, míg a kommunista párt tagjainak száma 800 ezer volt, mégis mi vagyunk ma itt – tette hozzá.

Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke , valamint Kubatov Gábor, Novák Katalin, Gulyás Gergely és Németh Szilárd megválasztott alelnökök a párt XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón

Orbán Viktor úgy látja, ha akkor nem vágnak bele, ma seholsem lennének. Mennyiben azonos a mai Fidesz az alapításkorival? Egy nemzedéki pártból európai néppárttá izmosodtak.

Átéltünk fényes győzelmeket és fájó vereségeket – mondta a kormányfő.

Nem nyugodtunk bele a december 5-i népszavazás eredményébe és nem nyugodtunk, amíg meg nem adtuk a kettős állampolgárságot – olvasható az Origo helyszíni tudósítójában

Most kell szerénynek lenni

Orbán Viktor elmondta, a Fidesz volt, ami egy új alaptörvényt teremtett, megállította a kontinensre zúduló illegális migrációt. Mi vagyunk azok, akiknek a gyermekek a legfontosabbak, megadtuk az időseknek az őket megillető tiszteletet, és idén nyugdíjprémiumot fizetünk – emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor mindenkit figyelmeztetett, hogy most kell szerénynek lenni.

 

(magyaridok.hu)

 

 


Biztos, ami biztos – Betontömbökkel is védik a budapesti karácsonyi vásárt

Európai szakjogász: Verhofstadt, Soros ügyvédje