in ,

Orbán Viktor: januártól öt százalékkal nő a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj összege is

A kormányfő az Európai Unió migrációs politikája kapcsán kiemelte, hogy „mi győztesek akarunk lenni, és mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája”.

A kormányfő az Európai Unió migrációs politikája kapcsán kiemelte, hogy „mi győztesek akarunk lenni, és mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája”. Emellett hangsúlyozta, hogy az új, baloldali német kormánnyal szemben nehezebb lesz a magyarok érdekéért kiállni.

 

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: Módosítani kellett a költségvetést, mert a jegybank előrehozta az inflációs jelentését, így a következő évben esedékes lesz a nyugdíjak gazdasági körülményekhez alakítása. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy „jól is teszik a nyugdíjasok, hogy pontos elszámolást várnak a kormánytól”.

Mivel jövőre magasabb lesz az infláció, mint ahogy azt a kormány júliusban számította, döntöttek a nyugdíjak 5 százalékos emelésről – mondta a kormányfő. Az erről szóló rendelet pénteken jelenik meg a közlönyben.

Ezen felül a következő évben visszaadott 13. havi nyugdíj összege is 5 százalékkal emelkedik.

A fiatalok oltásáról

December 15-én indulhat meg az 5-11 évesek oltása – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy hosszas tudományos vita előzte meg ezt a döntést.

Nem okozunk kárt a gyermekeinknek, ha beadatjuk az oltást nekik”

– hangsúlyozta. Elárulta ezen felül, hogy szakaszokban érkeznek meg majd a vakcinák, első körben 70 ezer, és az oltópontokon, valamint a gyermekorvosnál lehet majd megkapni az oltást.

A negyedik hullámról

A hullám csúcsán már túl vagyunk – emelte ki a miniszterelnök. Elmondta, hogy az új fertőzöttek száma 7000 alá csökkent, és a kórházban kezelt emberek, illetve a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent, 166 ember pedig életét vesztette.

Folyamatosan emelkedik a harmadik oltást felvettek száma, csak az oltás segít – nyomatékosított.

A varsói csúcsról

A miniszterelnök a varsói csúcsról elmondta, hogy „nehéz hétvége volt”. Hosszú hónapok óta szervezkednek azok az európai pártok, akik nem akarják a bevándorlást, de fontosnak tartják a családokat. Brüsszel pontosan ennek az ellenkezőjét csinálja, ezért szeretnénk megváltoztatni a brüsszeli politikát.

Mi győztesek akarunk lenni, és mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája.”

– hangsúlyozta a kormányfő.

Arról is beszélt, hogy ma az EP-ben kisebbségben vannak a bevándorlásellenes, családtámogató hangok, így „szükséges lenne egy nagy és erős párt létrehozása” – tette hozzá.

Ezen felül elárulta, hogy a következő hasonló találkozó Spanyolországban lesz januárban.

Az uniós bevándorlási szabályokról

Kiemelte, hogy Magyarország az egyetlen ország, ahol emberek döntötték el a bevándorlás kérdését.

A kormányfő közölte, még békeidőben alkották meg az uniós bevándorlási szabályokat. A hatalmon lévő elitek azt gondolták, hogy jó dolog a bevándorlás, hogy a nyugatiak belevágtak egy nagy kísérletbe – mondta.

Azt gondolták, hogy jobb lesz majd az adott országban, de én nem szeretem az emberkísérleteket,

a magyarok azt gondolják, hogy ilyen kísérletbe nem lehet belevágni – tette hozzá.

„Tessék a brüsszeli szabályokat hozzáigazítani a valósághoz!”

Most a magyar szabályok szemben állnak a brüsszeli bürokraták szabályaival, és az Alkotmánybíróság dönteni fog ebben a kérdésben – mondta a kormányfő. Mindnyájan a magyar alkotmányra tettünk esküt, és nekünk az Alkotmánybíróság döntését kell követnünk – tette hozzá. Az Alkotmánybíróságok sokszor döntöttek az unióban Brüsszellel szemben.

Most itt az fog történni, hogy a magyar kormánynak azt kell mondania Brüsszelben, hogy meg kell változtatni a bevándorlási szabályokat.

„Tessék a brüsszeli szabályokat hozzáigazítani a valósághoz!” – mondta. Az Alkotmánybíróság döntése azt jelentheti, hogy a fizikai határ mellé egy erős jogi kerítést is felépíthetnek – számolt be Orbán Viktor a döntés lehetséges következményeiről.

Mindig ki kell állni Magyarország érdekei mellett. Bár sok vitánk volt a német kereszténydemokratákkal, de most egy baloldali kormány jött – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Nehezebb lesz a magyarok érdekéért kiállni, mint korábban

– zárta az interjúját Orbán Viktor.

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vidéki munkások kendőzetlen üzenete Márki-Zay Péternek!

Ez egy barom: Márki-Zay Péter eltörölné a minimálbért – videó