in , ,

Orbán Viktor: három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány

A miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakcióülésén értékelte a parlamenti évet.

Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta az évadzáró beszédét a Fidesz-KDNP frakcióülésén Debrecenben – adta hírül a Magyar Nemzet szerda este. A lap értesülései szerint a miniszterelnök „nem köntörfalazott” a koronavírus okozta válság súlyosságát tekintve, amelynek a gazdasági szociális és egészségügyi hatásairól egyaránt beszélt.

 

Már látszik a kiút a válságból

A kormányfő ennek ellenére úgy vélte, hogy Magyarország a válságot kiemelkedően kezelte, külön kiemelve az „európai oltási versenyben” elért jó eredményeit az országnak. Ezzel kapcsolatban a kormányfő kitért az oltakozás gazdasági hatásaira is, hiszen

a többi európai országhoz képest a magas átoltottságnak köszönhetően Magyarországot „egy-másfél hónappal korábban” lehetett újraindítani.

Orbán Viktor a gazdasági célok tekintetében megismételte a korábban tett bejelentését is, vagyis azt, hogy 2021-ben 5,1 százalékos növekedést kell elérni, hogy az ország gazdasága 2022-re visszatérjen a válság előtti szinthez. A miniszterelnök kitért arra is, hogy amennyiben ez a növekedés meghaladná az 5,5 százalékot, akkor már sor kerülhetne a többi között a munkát terhelő adók csökkentésére, a 200 ezer forintos minimálbér bevezetésre, illetőleg a 13. havi nyugdíj visszaépítésére.

2022-ben elég lesz csak igazat mondani

A miniszterelnök a beszédében kitért a 2022-es országgyűlési választásokra is. Úgy véli ezzel kapcsolatban, hogy a kampányban elég lesz, ha az igazat mondják a jelöltek. A Magyar Nemzet forrása szerint Orbán Viktor a következőt mondta:

Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!”

– szögezte le. A kormányfő emellett kitért arra is, hogy amennyiben a baloldal megnyerné a választásokat, a többi között újra adókat emelnének, beengednék a migránsokat és megemelnék a rezsit.

A miniszterelnök szólt Karácsony Gergely főpolgármesterről is. Vele kapcsolatban a Magyar Nemzet forrásai szerint a kormányfő azt úgy fogalmazott:

Karácsonynak nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel”.
(mandiner.hu)

Add tovább!

Jó hír a magyaroknak! Kelet-Nógrádban már szakad a moslék

Elzavarták Tapolcáról Gyurcsányt – Újra elérhető a tiltott tapolcai videó!