in ,

Orbán Viktor Dallasban a győztesek beszédét mondta el

Amint azt tegnap este portálunkon is élőben követhették, Orbán Viktor előadást tartott az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciáján.

Amint azt tegnap este portálunkon is élőben követhették, Orbán Viktor előadást tartott az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciáján. Két nappal azután, hogy családi birtokán fogadta őt Donald Trump korábbi, republikánus elnök, most a konzervatív amerikaiak legnagyobb hagyományokra visszatekintő rendezvényének egyik vezérszónokaként mondhatta el gondolatait. Túl azon, hogy ennek valódi jelentőségét még fel sem igazán becsülhetjük, beszédével a magyar kormányfő végérvényesen a legnagyobb államférfiúi magasságokba emelkedett.

Kivételesen kedvezve egy nagyot a szélsőségesen liberális tábornak, tekintsünk el attól, hogy az úgynevezett ellenzék vezéralakjait bármilyen értelemben összevessük a miniszterelnökkel. Ugyanis a saját pártja által is páriává minősített egyik, a hazug módon palotát építő másik, valamint főnökük és csoportadminisztrátoruk, az újabban ismét visszatérni készülő szemkilövető együttesen is fényévekre van Orbántól, karizmatikus erőben, mondanivalóban és ezekből következően nemzetközi megbecsültségben is.

Ezúttal azonban tényleg nem ez a lényeg, hanem az, hogy Orbán Viktor új dimenzióba lépett tegnap este Dallasban. A világ vezető hatalmának egyik legnagyobb rendezvényén vezérszónoki szerepet kapni nem akármilyen kiváltság és ennél is nagyobb lehetőség. Ahogy írásom bevezetőjében is utaltam rá, fel sem lehet becsülni igazán ennek a jelentőségét. Ez a felszólalás – természetesen nemcsak az elhangzott gondolatok, hanem a rendezvény súlya miatt is – szerte a világon ismertté fog válni, ez pedig olyan helyen is támogatókat, rokonszenvezőket szerezhet hazánknak, ahol most még nincsenek.

Emellett erőt adhat azoknak a politikusoknak és pártoknak – nemcsak Európában, hanem másutt is –, akik hasonló értékrendben hisznek, de nincs erejük, lehetőségük és esetleg bátorságuk sem ahhoz, hogy ennek igazán hangot is adjanak. Ha ez megtörténik, akkor más országokban is népszerűvé válhat és követendő példa lehet a magyar út.

A fentieken túl kiemelt jelentősége van Orbán beszédének abban is, hogy a közelgő félidős választásokon – a totálisan alkalmatlan „Sleepy Joe”, azaz Biden elnök és adminisztrációja iránti jelentős ellenszenv okán – áttörést érhetnek el a republikánusok, ami után a 2024-es elnökválasztás is a javukra dőlhet el. Akkor pedig a világ vezető hatalmánál lezajló fordulat egyik legfőbb európai nyertesei mi lehetünk.

 

Államférfiak egymás mellett: Donald Trump korábbi amerikai elnök és Orbán Viktor magyar mininszterelnök. Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

 

Mindezek természetesen még a jövő zenéi.

Az azonban vitathatatlan tény, hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb konzervatív rendezvényén egyfajta Messiásként várták és fogadták egy olyan ország miniszterelnökét, amely ország – amerikai léptékkel nézve – bizony kicsinyke és nem világhatalmi tényező. Mindez a rendkívül sikeres és népszerű keresztény-nemzeti politika és a miniszterelnökünk különleges személyiségének együttes eredménye.

Visszautalva még a történtek belpolitikai vonatkozására: korábban módszeresen és visszatérően vádolták az ellenzékiek Orbán Viktort azzal, hogy úgymond kettős beszédet alkalmaz, s amíg itthon úgy tesz, mintha szabadságharcos volna és kiállna a magyar érdekekért, addig Brüsszelben és Strasbourgban meghunyászkodik és azt mondja, amit az ottani bürokraták hallani akarnak. Ez eddig sem volt más, mint a szokásos bolsevik-típusú fake news, hiszen emlékezhetünk arra, hogy Orbán Viktor már korábban is számtalan alkalommal védte meg a keresztény értékeket és a magyar álláspontot Brüsszelben és Strasbourgban is.

 

 

 

 

Orbán Viktor 2012 januárjában Strasbourgban is markánsan kiállt a magyar alkotmány és a magyar kormány keresztény értékrendje mellett

Most, élő egyenes adásban zúzta porrá végérvényesen ezt a szélsőségesen liberális hazugságcunamit is. Beszédében ugyanis Amerika és az egész világ előtt világossá tette, hogy Magyarországon az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket hagyják békén, az illegális migránsoktól védő határkerítés marad, a családok támogatása pedig továbbra is első számú prioritása lesz a kormányzati politikának. Az pedig talán a csúcspontja volt a beszédnek, amikor szembesítette az amerikai hallgatóságát azzal a ténnyel, hogy korábbi elnökük, Barack Obama regnálása idején közvetlen behatolási kísérlet történt a magyar törvénykezésbe, vagyis a szabadság jelszavát fennen hirdető nagyhatalom akkori vezetői meg akarták szabni, mi kerülhet egy másik ország alkotmányába és mi nem.

Amennyiben valaki nem látta volna a kormányfő beszédét, csak zárójelben jegyezzük meg: valamennyi fontos programpontot vastapssal honorált az értő hallgatóság. Vagyis Orbán Viktort nem csupán meghívták az amerikai konzervatívok, de zúgó tapssal és államférfinek kijáró tiszteletadással is köszönték meg előremutató gondolatait. Ebben a rendkívüli sikerben nagy szerepe van annak is, hogy Orbán Viktor önazonos, ugyanazt vallja és hirdeti itthon a Kossuth téren, Strasbourgban, Brüsszelben és Dallasban is.

Ebben a rendkívüli helyzetben, amely körülvesz bennünket, rendkívüli áldás, hogy ilyen miniszterelnöke van hazánknak.

 

 

(Kovács Attila, pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Na, végre: ezentúl angol nyelvű tartalmakkal is rendszeresen jelentkeznik a Megafon

CPAC – Deák Dániel: sokkot kapott a balliberális oldal