in , ,

Orbán Viktor: az EU baloldali kormányt szeretett volna látni Magyarország élén, ezért nem adták időben oda a nekünk járó pénzeket, helyette gurítottak dollárokat a baloldalnak (VIDEÓ)

Az Európai Unió és Magyarország között fundamentális kérdésekben véleménykülönbség van, ezért ők nem szeretik a magyar kormányt, ők az előző választáson egy baloldali kormányt szerettek volna.

Kilenc hónapja tart a háború és az volt az elképzelés, hogy a szankciókkal sikerült közelebb kerülni a háború lezárásához.

 

Az Európai Unió és Magyarország között  fundamentális kérdésekben véleménykülönbség van, ezért ők nem szeretik a magyar kormányt, ők az előző választáson egy baloldali kormányt szerettek volna. Ezért nem adták oda a pénzt az országnak, viszont odagurították a dollárokat a baloldalnak, hogy megtudja nyerni a választást -mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban azzal kapcsolatban, hogy most úgy tűnik megkapjuk a Magyarországnak járó uniós források egy részét, de ezt már tavaly nyáron megkaphattuk volna. Orbán Viktor beszélt továbbá arról is, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy mi Európa új gazdasági stratégiája, hiszen ha nem veszünk a jövőben orosz gázt és Amerikából importálunk háromszoros áron, az jelentősen megemeli az árakat minden szegmensben. A beszélgetés során szó volt még Ukrajna megsegítéséről, amivel kapcsolatban a kormányfő kiemelte, hogy nem támogatjuk a közös hitel felvételét, de a migráció felerősödése és a déli határ védelme is terítéken volt. 

Kilenc hónapja tart a háború és az volt az elképzelés, hogy a szankciókkal sikerült közelebb kerülni a háború lezárásához. Ezek a szanckiók nem segítettek abban, hogy vége legyen a háborúnak.

 

 

Nehéz tél előtt állunk 

-tette hozzá a kormányfő. A szankciók politikája nem érte el a céljét- tette hozzá. A legkomolyabb része a szankcióknak december 5-én jön létre, ez meghezeíti az európai gazdaság működését. Magyarország vehet továbbra is orosz gázt, de az, hogy mennyiért fogjuk tudni vásárolni, az már kérdés.

Attól nem kell tartanunk, hogy ellátási hiány lép fel, nekünk jogunk van ahhoz, hogy az ország működtetéséhez szökséges olajhoz. 

Várjuk, hogy a szankciók hatályba lépése december 5-én, milyen hatást gyakorol az energiaárakra- tette hozzá. Kifejtette a kormányfő továbbá, hogy az EU az atomenergiára és a gázra is kiterjesztené a szanckiókat.

Ez Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna.

Eddig sikerült mentesíteni magunkat az embergók alól, ezért jó reményekkel veszünk részt a szankciós csomag tárgyalásán, mert eddig sikerült megvédeni az érdekeinket. Ezért kérjük az embereket, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációt és ezzel erősítsék meg a kormány álláspontját.

TÖBB MINT EGYMILLIÓAN TÖLTÖTTÉK KI EDDIG A NEMZETI KONCULTÁCIÓT

Fontos kérdés, hogy az embereknek és a vállalkozóknak mennyi lesz a rezsije. A 2023-as év gazdasági értéke az energiaárakon és a szankciókon múlik -tette hozzá a kormányfő. Kitért arra is, hogy van egy tábor, amely háború párti, ők követelik a szankciók kiterjesztését, mert folytatni akarják a háborút és azt hiszik így jutunk el a békéhez. A másik tábor- ahova mi is tartozunk – azonnal tűzszünetet és a béketárgyalásokat szeretné. Mielőtt a szankciók megújítására voksolnánk, előbb vitázni kellene róla ugyanis eddig automatikusan megújítottuk őket, de már az európai országokban olyan a gazdasági helyzet, hogy meg kell állni és számot vetni.

Egy alapos és mély vitát kell folytatnunk, mielőtt a szankciók megújításáról döntenénk. 

Arra a kérdésre, hogy kire számíthat Európa ebben a helyzetben a kormányfő elmondta, hogy már több országvezető elmondta, hogy háromszor annyiért vehetjük az olajat Amerikától, de ez nem segítség.

Európa levágta magát az oroszokkal való gazdasági együttműködésről

-mondta el, de azt nem tudják, hogy mi az új stratégia, honnan szerzünk energiaforrásokat? Amerika drágábban adja, mint amennyiért az oroszokért vettük. A szankciók felárát fizetjük most meg. Ha máshonnan kell hozni a nyersanyagot, és az drágább, akkor mindenbe begyűrűzik ez az emelkedés.

Fel kell építeni egy teljesen új gazdasági modellt

-emelte ki.

Az uniós kifizetésekről Orbán Viktor elmondta, hogy másfél év után úgy tűnik kapunk pénzt.

Itt a gyorsaság lett volna a legfontosabb 

-fűzte hozzá kiemelve, hogy már 2021, nyarán oda adhatták volna ezeket a forrásokat, de ez politikai okok miatt nem történt meg.

Az Európai Unió és Magyarország között néhány fontos kérdésben, mondjuk úgy, hogy fundamentális kérdésben, véleménykülönség van, ezért ők nem szeretik a magyar kormányt, ők az előző választáson egy baloldali kormányt szerettek volna. Ezért nem adták oda a pénzt az országnak, viszont odagurították a dollárokat a baloldalnak, hogy megtudja nyerni a választást. 

Nyertünk, majd 17 pontos vállalást tettünk le az asztalra, amin egy siserahad dolgozik, akiknek köszönetet mondott a kormányfő és kiemete, és jó döntésnek bizonyult, hogy Navracsics Tibor visszatért a kormányba.

NEM AKARUNK KÖZÖS HITELVELVÉTELT

A háborúnak nem csak az a költsége van, hogy a Nyugat finanszírozza fegyverekkel az ukránokat és újra kell építeni az országot, hanem egy harmadik kérdés is felmerül, hogy nem tudja Ukrajna fenntartani magát. A nyugdíjakkal, a fizetésekkel, az utak fenntartásával is probléma van. Ezért olyan primitív módon fordul Ukrajna a Nyugathoz, hogy adjanak pénzt. Magyarország kénytelen, de belátja, hogy a saját gazdasági nehézségeink mellett is segíteni kell Ukrajnát. Ennek megoldása, hogy közös hitelt vegyünk fel, de ezt nem szeretnénk, mert nem akarunk egy adóságközösségé alakulni és nekünk kell azok részét is kifizetni, akik már nem tudják ezt a hitelt tovább fizetni. A direkt támogatást támogatjuk, nekünk is el van különítve erre egy összeg a jövő évi költségvetésben. A mi beleegyezésünk nélkül pedig nem lesz közös hitel -tette hozzá kiemelve:

Nem járulunk hozzá semmilyen közös hitelfelvételhez.

A globális minimum adórendszerről elmondta, hogy az államok maguk döntsenek az adóikról.

A Magyarországra érkező energia ára az a 2021-es évben hétmilliárdos eurót tett ki. Ez 2022-ben 17 milliárdra ment fel és 2023-ra még magasabb lesz.

Elveszítünk a magas energiaárak miatt tíz milliárd eurót.

Ha ez nem lenne, akkor ezt az összeget oda tudnánk adni a béremelésekre. Ezt a hiányzó összeget a költségvetésből kell kigazdálkodnunk. A 2023-as költségvetés újratervezése megkerülhetetlen. Ma minden magyar család 181 ezer forintot spórol a rezsicsökkentéssel, ugyanis ennyi marad a családok zsebében. Sok millió magyar család kerülne kilátástalan helyzetbe, ha ez nem lenne. A következő évben minden forintot a rezsivédelmi alapba kell tenni, hogy ne menjenek csődbe a családok -fűzte hozzá.

DÉLEBBRE KELL TOLNI A HATÁROKAT

A fokozódó migrációs helyezettel kapcsolatban a miniszterelnök elmondt, hogy az ország déli részén szenvednek a magyarok a migráció miatt. Szerbia déli részéhez kell tolni a határokat, mert már többet nem tudunk tenni. Erről folynak már a tárgyalások.

A szerbek irányításával védjük meg a határokat

-tette hozzá. A másik három V4-es ország is érzi a migráció hatásait, ezért segítenek a védekezésben. Orbán Viktor elmodta azt is, hogy az energiaválság ellenére is úgy látja, hogy a migráció a legfontosabb történelmi kérdés ma Magyarországon.

 

 

(Kroó Zita, pestisracok.hu)

  

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Biden: kész vagyok tárgyalni Putyinnal

Demkó Attila: Belgium nyugisan veszi az orosz gyémántot – Amellett, hogy Európa egyre nagyobb tételben veszi az orosz LNG gázt