in ,

Orbán Viktor a nyugati sajtó célkeresztjében – Bár valódi sztori nincs, azért mégis megpróbálja mocskolni Orbán Viktort a nyugati sajtó

Orbán Viktor állítólagos oligarcháiról közölt cikket a Financial Times.

Bár valódi sztori nincs, azért mégis megpróbálja mocskolni Orbán Viktort a nyugati sajtó

Orbán Viktor állítólagos oligarcháiról közölt cikket a Financial Times. Nem lepődik meg senki azon, hogy a nyugati sajtó ismét a magyar kormányt próbálja bemocskolni, most viszont a lap magyar partnert is talált hozzá. Lánczi András, a Corvinus egyetem rektora a lapnak nagy örömmel mesélt arról, hogy szerinte a magyar miniszterelnök az, aki hagyja az állítólagos oligarchák gazdagodását annak érdekében, hogy “ők alkossák a magyar középosztály csúcsát”. A bombahírről természetesen a 444.hu számolt be lelkesen, nagyjából mint amikor egy éhező kutyának csontot dobnak egy menza mögötti sikátorban.

Ismét Orbán Viktor a téma a nyugati sajtóban. Ezúttal úgy néz ki, hogy a Financial Timesnak állt érdekében, hogy lejárató cikket közöljön, de valódi sztori híján nem maradt más, mint hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és Garancsi István nevével oligarcházzanak, és ha már erről írnak, akkor egy körben fideszezzenek is egy jót.

A Financial Timestól egyébként nem is várhatunk sokkal többet, az viszont bosszantó, hogy Lánczi András, a Corvinus egyetem rektora, egykori századvéges is beszállt a buliba és előadta, hogy szerinte “a kormánypárt jelenleg a saját vízióját valósítja meg a nemzeti vállalkozói rétegnek a létrehozásával, és ez nem korruptabb, mint a kommunista időszak államosításai vagy a kilencvenes évek privatizációi voltak”.

Lánczi még a következőt is hozzátette:

Bár Orbán soha nem mondta ezt ki, de feltehetően bátorítja vagy engedi, hogy bizonyos magyar üzletemberek nagyon gazdagok legyenek, hogy ők alkossák a magyar középosztály csúcsát.

Lánczi András.

Megszólalt a cikkben a Transparency International ügyvezető igazgatója, Martin József Péter is, aki szerint a korrupció nagy probléma volt 2010 előtt is, most viszont még nagyobb probléma, hiszen Orbán Viktor van hatalmon. Érdekes, hogy 2010 előtt nem nagyon lehetett ilyesmi cikkeket olvasni a nyugati sajtóban, talán azért, mert akkor még nem volt határfal, migránskérdés, meg ekkora hataloméhség sem.

A hírről a 444.hu számolt be elsőként, de talán túl korai még pezsgőt bontani, mert ahogy Kovács Zoltán kormányszóvivő fogalmazott az FT-nek: “nincs itt semmi látnivaló”.

Forrás: Financial Times, 444.hu;  Fotó: BorsOnline
(pestisracok.hu, Dezse Balázs)

HOPPÁ! – A lengyelek kiléphetnek az EU-ból: megtört a bizalom Kelet és Nyugat közt

Apáti Bence: Nagy Bandó András állítólag pedofil, és drogfüggő