in , ,

Orbán Viktor: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda

A Karmelita kolostorban tartották az Idősek Tanácsának ülését.

A Karmelita kolostorban tartották az Idősek Tanácsának ülését. Az eseményen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A miniszterelnök Facebook-videóban erősítette meg, megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

Ülést tartott az idősügyi tanács fokozott biztonsági intézkedések mellett, mert a mostani ősz az idősek számára nehezebb lesz, mint a tavasz, nem szeretnék zsákbamacskát árulni. Az előttünk álló hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy az ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, iskoláinkat, a munkahelyeinket, a sportlétesítményeinket, a színházainkat, és az idősügyi tanácshoz hasonló fórumainkat is – mondta a videóban a miniszterelnök, utalva a nemzeti konzultáció eredményeire.

Orbán Viktor így folytatta: „Ez fokozott figyelmet követel mindenkitől, tőlünk, fiatalabbaktól, de az idősebbektől is, hiszen a veszély jelentős. Ha nem vigyázunk, és nem figyelünk egymásra, sok életet veszítünk el, olyanokat is, amelyeket egyébként megmenthettünk volna. A mai idősügyi tanács legfontosabb témája a következő évi 13. havi nyugdíj visszaépítése lesz. Mindenkit az izgat, hogy miután a járvány megviseli nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is, vajon lehetőség lesz-e arra, hogy a korábban vállalt 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődjön.”

 

Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében, a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda” 

– zárta a videót a miniszterelnök.

 

Íme a videó:

Következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Járvány ide vagy oda // We will begin reintroducing the 13th-month pension early next year. Regardless of the pandemic

Következő év elején megkezdjük a 13. havinyugdíj visszaépítését. Járvány ide vagy oda // We will begin reintroducing the 13th-month pension early next year. Regardless of the pandemic

Gepostet von Orbán Viktor am Donnerstag, 1. Oktober 2020

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Egy magyar gyártású lélegeztetőgép speciális tudása nagyban segítette Kuncze Gábor kezelését

Horn Gábor szerint Gajdics Ottó nem magyar! Videó