in , ,

Orbán: Magyarországon is ismerjük azt, ami Amerikában történt, a parlamenttel szemben is léptek már fel erőszakkal csoportok, köztük baloldali politikusok

A miniszterelnök ismét szokásos péntek reggeli interjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának.

A miniszterelnök ismét szokásos péntek reggeli interjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának. Orbán Viktor beszélt a járvány hazai alakulásáról, arról hogy mikor érkezhet következő vakcinaszállítmány hazánkba és a legfrissebb bel- és külpolitikai kérdésekről. A kormányfő ismertette, hogy a korlátozásokat február 1-ig meghosszabbították, így marad a digitális oktatás is.

A gazdasággal kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy nemcsak visszaállítjuk a munkahelyek számát, hanem többet fogunk teremteni, mint amennyit a vírus tönkretett. A miniszterelnök részvétet nyilvánított a Capitolium ostromában meghaltak családjainak. Azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy nem szeretjük, ha bennünket minősítenek, ezért mi sem minősítünk másokat. Hangsúlyozta: Magyarországon is ismerjük azt, ami Amerikában történt, a parlamenttel szemben is léptek fel erőszakkal csoportok, köztük baloldali politikusok is.

 

A miniszterelnök az operatív törzs üléséről érkezett a Kossuth Rádió stúdiójába. Már több, mint 40 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a miniszterelnök tájékoztatása szerint, így már elkezdhették oltani az idősotthonokban dolgozókat és a lakókat. Állítása szerint 80 ezer fő beoltására elég vakcina érkezett, a korlátozásokat pedig február 1-ig fenntartják.

 

 

A középiskolákban is marad az online oktatás és az éjszakai kijárási tilalom is

– fogalmazott.

KARNYÚJTÁSNYIRA A GYŐZELEM

A kormányfő beszélt arról is, hogy az egészségügyi dolgozók körében eleinte kezdetben nagy volt a fenntartás az oltással szemben, ám ez folyamatosan csökken. Orbán Viktor bejelentette: ő is beoltatja magát, amikor az oltási tervben sorra kerül. Orbán Viktor azt mondta, hogy a magyar válságkezelés más, mint a nyugat-európai, ahol gyakran változnak a szabályok; Magyarországon ezzel szemben kiszámítható rendszer van. Ismertette a miniszterelnök az operatív törzs reggeli adatait, amelyek szerint kórházban jelenleg a koronavírus miatt 5297 embert kezelnek, lélegeztetőgépen 372 ember van, 2907 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában és 115-en haltak meg. Orbán Viktor úgy látja, hogy a 2020 és a 2019-es évek halálozási adatainak különbsége adja a koronavírus miatt meghaltak számát. Ezek alapján Magyarország jobban teljesített, mint Belgium, Spanyolország, Hollandia, Svédország.

 

 

Már csak karnyújtásnyira van a győzelem, amit úgy nevezünk, hogy vakcina. Az uniós vakcinabeszerzés nagyon lassú, ezért tárgyal az ország Izraellel, Oroszországgal és Kínával

– mondta Orbán Viktor, aki azzal folytatta: gratulálhatunk a briteknek, akik több embert oltottak be, mint az unióban. A miniszterelnök azt mondta, hogy azokat kell elsőként beoltani, akik a leginkább ki vannak téve a vírusnak, az oltási terv is ennek megfelelő. Azt mondta, hogy ezért első helyre a leginkább veszélyeztetetteket kell helyezni. Orbán Viktor megismételte, hogy vigyázni kell, mert mindenkit nem lehet egyelőre beoltani, ezért kell továbbra is betartani a szabályokat. A kormányfő kiemelte az egészségügyben dolgozók rendkívüli munkáját.

Büszkék lehetünk az ápolókra és az orvosokra, akik rengeteg ember életét mentették meg, és sokakat meggyógyítottak. Az iskolák hatékonyan, gyorsan álltak át a digitális oktatásra. A tanárok is kiválóan teljesítenek

– közölte a miniszterelnök, aki szerint a magyarok nem boldogok a szigorú korlátozó intézkedések miatt, azonban belátják, hogy összefogásra van szükség ebben az időben; elismerésre méltó az ország küzdése. Orbán Viktor kijelentette, hogy ha várunk, fennmarad a jelenleg is tapasztalható kiszolgáltatott helyzet, ezért kell tárgyalni a keleti országokkal is a vakcinával kapcsolatban. Azt mondta a miniszterelnök, hogy az országok ahelyett, hogy saját maguk szerezték volna be a vakcinákat, az uniós országok ezt Brüsszelre bízták, ezért áll most jobban Nagy-Britannia.

Csak azokat a jogköröket szabad átadni Brüsszelnek, amelyekben biztosak vagyunk, hogy jobban kezelnek, mint nemzeti alapon

– mondta. A miniszterelnök kijelentette, hogy ideje többségét a vírus foglalja le, de a gazdaságra is figyelni kell. Úgy fogalmazott, hogy több tucat olyan gazdasági intézkedést hoztak, amelyek működnek. Orbán Viktor szerint az elvesztett munkahelyek száma 26 ezer, majdnem 4,5 millió ember dolgozik. Ez mutatja a válság kezelésének a sikerességét. Nagyon kevés olyan ország van, amely 4,5 millió munkahelyből 26 ezret veszített el.

Nemcsak visszaállítjuk a munkahelyek számát, hanem többet fogunk teremteni, mint amennyit a vírus tönkretett

– közölte a miniszterelnök, aki azt akarja, hogy kiemelkedően jó év legyen a 2021-es, és úgy jöjjünk ki a gazdasági válságból, hogy meg tudjunk előzni olyan országokat, amelyek előttünk voltak. Orbán Viktor elmondta: a fő irány – amellett, hogy a bértámogatásokat sem hanyagolják el – a beruházások támogatása, mert munkahelyek beruházásokból vannak; a vállalatok azok, akik munkát adnak az embereknek.

Azt fogjuk látni 2021-ben, hogy a magyar válságkezelésnek rendkívül jó esélyei vannak arra, hogy a rendkívül jól sikerültek közé soroljuk

– jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint az eredményesség mértékét befolyásolja, hogy mikor lehet feloldani a korlátozásokat, amely a vakcinával függ össze.

ISMERJÜK AZT, AMI AMERIKÁBAN TÖRTÉNT

A miniszterelnök részvétet nyilvánított a Capitolium ostromában meghaltak családjainak. Azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy nem szeretjük, ha bennünket minősítenek, ezért mi sem minősítünk másokat.

Nem szólunk bele az amerikaiak dolgába, de szurkolunk nekik, hogy sikerüljön

– közölte a kormányfő, aki felidézte: Magyarországon is ismerjük azt, ami Amerikában történt, a parlamenttel szemben is léptek fel erőszakkal csoportok, köztük baloldali politikusok is.

A baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal, meg kellett védenünk a Parlament épületét az erőszakos tömegtől, amelyben ellenzéki politikusok is voltak

– húzta alá a miniszterelnök.

Orbán Viktor ezután beszélt még a vakcinákról: úgy fogalmazott, hogy van egy menetrend, hogy melyik hónapban melyik gyártó mennyi vakcinát szállít, azonban ezek nagyon kicsi számok. Úgy fogalmazott, hogy ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodunk, akkor több hónapig kell még a korlátozásokat fenntartani; akkor lehet felgyorsítani a folyamatot, ha sikerül beszerezni máshol kipróbált, biztonságos vakcinát.

 

 

(Bokor Gábor, pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! Magyarországnak fel kell készülnie az amerikai politikai menekültek befogadására!

Elkezdődött a leszámolás – Az elnököt a virtuális térből, az elnök híveit az állásukból rúgják ki – Az elnök és családja közvetlen életveszélyben lehet