in ,

Orbán: Magyarország azért fejlődik, mert biztonságos

Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Tiszaújvárosban, a MOL-csoport és a japán JSR Corporation szintetikus gumit gyártó üzemének ünnepélyes avatásán, hozzátéve, hogy Magyarország azért fejlődik, mert biztonságos.

A kormányfő a közelgő parlamenti választással kapcsolatban kiemelte: fontos döntés előtt áll az ország, ugyanis „beruházások és fejlesztések csak olyan országban vannak, amely biztonságos, amelynek biztonságos a jogrendszere, amelyben kiszámítható politikai viszonyok vannak, ahol nem rángatják a kormányrudat jobbra-balra”.

Azt is mondta, hogy csak olyan országban vannak beruházások, ahol „a fizikai biztonság is rendelkezésre áll”, vagyis nincs terrorveszély és a közbiztonságot sem fenyegeti komolyabb kihívás. Magyarországon nem lesz bevándorlás, Magyarország nem lesz bevándorlóország, nem lesznek terrorcselekmények, továbbra is jöhetnek a nagybefektetők – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ipartörténelmet írni azért jó többek között, mert családok százait segíthetjük biztonsághoz, és mert nemcsak kenyeret adunk a családoknak, de szakmát is adunk a fiatalok kezébe. A MOL élen jár ebben – mondta a miniszterelnök a rendezvényen. Hangsúlyozta: a Debreceni Egyetemen is lesz olyan oktatás, amelyet a magyar állam és a MOL közösen finanszíroz, és a gyárhoz képez munkaerőt.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kitért arra is, hogy a befektetéseknek köszönhetően a japán cégek évente 25 ezer magyar embernek adnak munkát hazánkban – húzta alá a kormányfő, és hangsúlyozta, hogy a magyarok nemcsak üzleti, de érzelmi viszonyt is ápolnak a MOL irányába. „Szeretjük a MOL-t, mert a magyar emberek munkáját látjuk benne” – mondta Orbán Viktor. A MOL az első számú nemzeti vállalat – húzta alá.

Mint mondta, a magyar gazdaság akkor lesz egyensúlyban, ha nagy magyar cégek is megjelennek és megerősödnek a nemzetközi vállalatok mellett. Csak kis- és középvállalkozásokra ugyanis nemzetgazdaságot nem lehet építeni, így szükség van olyan cégekre is, mint a MOL, amelynek piaca Közép-Európában van, és amelyet egész Európában jegyeznek, és amely cégek arra is képesek, hogy nagy stratégiai, hosszú távú együttműködéseket is kössenek – akárcsak a tiszaújvárosi beruházás esetében.

A MOL Magyarországon nyolcezer ember megélhetését biztosítja, emellett a cég több mint 20 milliárd forintnyi adót fizetett be – emelte ki a miniszterelnök. A MOL 2030-ig 1300 milliárd forintot fektet be, így ez a MOL-tőke nagyobb, mint a Mercedes és az Audi magyarországi beruházásai együttvéve – közölte Orbán Viktor.

(MTI, Híradó)

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Morvai: Az „egyesült ellenzék” igenis beengedi a migránsokat, ha hatalomra kerül

Migránsok lázadnak Madridban! (videó)