in , ,

Orbán Berlinben: Magyarország nem akar visszafogadni senkit

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Berlinben Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszterrel folytatott megbeszélést.

A találkozón, amelyről a Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatta az MTI-t, a két politikus egyetértett abban, hogy soha ilyen jók nem voltak a magyar-bajor kapcsolatok. Magyarország és Bajorország széles körű gazdasági együttműködését sikerült a védelemipar területére is kiterjeszteni.

Tárgyalásukon arra jutottak, hogy a kereszténydemokrácia óriási lehetőség előtt áll, mert az európai polgárok számára egyre világosabb, hogy csak a kereszténydemokraták képesek megvédeni a munkahelyeket, a határokat és Európa kulturális identitását. Találkozójukon szó esett a migráció kérdéséről is.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont kezdetektől fogva egyenes és őszinte, akkor is, ha kényelmetlen.

2015 óta ugyanazt képviseljük: a balkáni útvonal Görögországon keresztül vezet, így egyetlen menedékkérő sem Magyarországon lépett először az unió területére”

— mondta a miniszterelnök, majd hozzátette:

nem tudunk és nem is akarunk visszafogadni senkit, de bármikor készen állunk segíteni abban, hogy az illegális bevándorlókat visszaszállítsák Görögországba.”

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

A libsik szerint „elszigetelt” miniszterelnök – Katonai tiszteletadás fogadta Orbán Viktort Berlinben – videó!

KITÁLALTAK A HÍR TV KIRÚGOTT MUNKATÁRSAI