in ,

Orbán Balázs rakta helyre a nyivákoló Jakab Pétert

„KÉT OK MIATT GYENGÜL A JOBBIK: AZ EGYIK A TÁVOZÓK, A MÁSIK A MARADÓK”

A válságkezelést hiányolták, az egészségügy rendbetételét, valamint a főváros és a vidék közti bérkülönbségek orvoslását követelték napirend előtt felszólaló képviselők hétfőn az Országgyűlésben.

 

Parlamenti felszólalás 2020. június 08.

Válasz Jakab Péter frakcióvezető napirend előtti felszólalására

Gepostet von Orbán Balázs am Montag, 8. Juni 2020

 

Jakab Péter (Jobbik) hazugsággal vádolta a kormányoldalt, mondván, egy éve, amikor bérfelzárkóztatást javasolt, azt a választ kapta, hogy csökken a főváros és a vidék közti bérszakadék, de míg tavaly egy szabolcsi átlagkereset 133 ezer forinttal maradt el egy fővárositól, mostanra 140 ezerre nőtt a különbség.

Borsodban ez egy komplett fizetés – jegyezte meg az ellenzéki frakcióvezető, hozzátéve, a magyar vidék a bérekben végzetesen kezd leszakadni a fővárostól, pedig előbbiben sem olcsóbb a megélhetés, mint Budapesten.

Azt hangoztatta: az állami cégeknél be kell vezetni az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét, a multikkal kötött stratégiai szerződésben rögzíteni kell a béremelések ütemét, az átlag alatt keresőket mentesíteni kellene a személyi jövedelemadó fizetése alól és „Mészáros-adóval” kell sújtani azokat, „akik az elmúlt években kormányzati hátszéllel lettek gazdagok”

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azzal kezdte válaszát: „két ok miatt gyengül a Jobbik: az egyik a távozók, a másik a maradók”. Előbbiek a szakmaiságot és a nemzetben gondolkodást hiányolják, valamint a balliberális oldallal együtt „repülést” kifogásolják – mondta.

Megemlítette: a Jobbik olyan erőkkel működik együtt, amelyek kormányon munkahelyteremtés helyett a segélyezést választották. A járványhelyzetre hivatkozva „a baloldali önkormányzatok, és ebbe beleérthető a Jobbik is, megszorításokban gondolkodnak” – rótta fel.

Orbán Balázs azt hangsúlyozta: a kormányzat gazdaságvédelmi intézkedései már 1,2 millió dolgozónak segítettek.

(demokrata.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Baranyi Krisztina örül Trianonnak – Te mit üzensz a polgármesternek?

USA – Porig rombolták Minneapolist – Videó